20 / 04 / 2024

Ankara-Sivas YHT için ilk ray serimi 25 Mart'ta!

Ankara-Sivas YHT için ilk ray serimi 25 Mart'ta!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ankara-Sivas YHT Projesi ile ilgili duyuru yaptı. Projenin ilk ray serimi için 25 Mart Pazar günü tören düzenlenecek...



Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresini 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projenin ilk ray serimi, 25 Mart Pazar günü törenle yapılacak. Yerköy’deki YHT şantiyesinde yapılacak törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacak.

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir hatlarının inşaatının devam ettiğinin belirtildiği açıklamaya göre, Küçük Asya ile İpek yolu güzergahındaki Asya ülkelerini birleştiren demiryolu koridorunun önemli akslarından birisi olan Ankara-Sivas YHT Projesi'nde üstyapı çalışmalarına geçilecek.

YHT projesi Kayaş-Yerköy ve Yerköy-Sivas arası olmak üzere üstyapısı iki etaptan oluşuyor. YHT projesinin Yerköy-Sivas etabının üstyapı çalışmaları, Yerköy YHT şantiyesindeki ilk ray serimiyle başlayacak.

Ankara-Sivas YHT Hattı, Sivas-Erzincan ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı demiryolu hatlarıyla bütünleşerek, Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu’na entegre edilecek.

Ankara-Sivas YHT hattı toplam 405 kilometre uzunluğa sahip. Hat tamamlandığında iki şehir arasındaki seyahat süresi 2 saat olacak.


Geri Dön