19 / 04 / 2024

Hatay Millet Bahçesi için çalışmalar 21 Mayıs'ta başlıyor!

Hatay Millet Bahçesi için çalışmalar 21 Mayıs'ta başlıyor!

Eski Hatay Stadyumu'nun yerine inşa edilecek olan Hatay Millet Bahçesi için ilk kazma 21 Mayıs'ta vurulacak. 



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Millet Bahçesi için müjde verdi. Sabah'tan Murat Karaman'ın haberine göre; eski Hatay Stadyumu'nun yerine inşa edilecek millet bahçesi için çalışmalar 21 Mayıs'ta başlayacak. 


İnşa edilecek millet bahçesi ile birlikte kente eşsiz bir eser daha kazandırılacağını ifade eden Yayman, "Eski stat alanı mevcut parkla birleştirilerek Antakya'nın en güzel ve en yeşil alanı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi söz verdiği büyük eser için düğmeye basılıyor. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yakından takip ediyor. Bu güzel eseri TOKİ, Hataylıların hizmetine sunacak" dedi.

Hatay Millet Bahçesi için çalışmalar 21 Mayıs ta başlıyor!

Millet Bahçesi'ne ilk kazmanın bu yılın Mayıs ayında vurulacağını söyleyen, "Böylesine eşsiz bir eseri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu başarabilirdi. Eski stat tamamen sökülecek, mevcut parkla birleştirilecek ve sadece Antakya'nın değil Hatay'ımızın nefes alacağı bir yeşil alan olacak. İçerisinde gül, su bahçeleri, yürüyüş, bisiklet yolları, festival, etnospor alanı, mescit, açık otopark ve sosyal donatı alanları yer alacak. Hep söylüyoruz. Bu ülkeye bir hizmet yapılırsa bunu AK Parti yapar" şeklinde konuştu.

Hatay Belen Millet Parkı'nın ihalesi tamam!


Geri Dön