24 / 04 / 2024

Ankara Millet Bahçesi için çalışmalar 2019'da başlayacak!

Ankara Millet Bahçesi için çalışmalar 2019'da başlayacak!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Avrupa'nın en büyüğü olacak Ankara Millet Bahçesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. İşler, dev park alanı için çalışmalara 2019'da başlanacağını söyledi.



TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Ankara'da yapılacak ve Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İhale yıl sonunda 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara'ya yapılacak yeni fuar alanına ilişkin sorunların çözüldüğünü, ihalesi yapılan projenin, 2019'da bitirilmesinin planlandığını belirten İşler, "Ankara'da yapılacak ve Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi'nin ihale işi muhtemelen yıl sonuna kalmaz netleşmiş olur. Yerel seçimlerden önce de çalışması başlar" şeklinde konuştu.

55 bin kişilik stadyum müjdesi

Başkentin ihtiyacını karşılayacak modern bir stadyumun bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyleyen İşler, yıkımı süren Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine, tüm spor dallarında müsabakaların gerçekleştirilebileceği, tasarımı ve işlevselliğiyle öne çıkan, ultramodern, dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte 55 bin kişilik bir stadyumun yapılacağını açıkladı.

Ankara dışındaki bazı illerde stadyumların tamamlandığına, bu konuda başkentin biraz geciktiğini söyleyen İşler, "Bunun farkındayız ancak bu gecikme bizim Ankara'ya daha modern ve çok güzel bir spor kompleksi kazandırmamıza vesile olacaktır." dedi.

Avrupa'nın en büyüğü 

Atatürk Kültür Merkezi alanında Cumhurbaşkanlığının himayesindeki büyük bir arazi üzerine kurulacak Millet Bahçesi'ne ilişkin çalışmalarına devam eden İşler, ihalesi yapılacak projenin, kısa zamanda hayata geçirileceğini bildiren İşler, Ankara'da yapılacak ve Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi'nin, yeşili, müzeleri ve nitelikli sosyal donatı alanlarıyla adeta büyüleyeceğini açıkladı.

İhale süreci hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen İşler, "İhale ne zaman olur, nasıl tamamlanır gelecek günlerde göreceğiz. Muhtemelen yıl sonuna kalmaz ihale işi netleşmiş olur. 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerden önce de çalışması başlar." dedi.

Ankara'ya dev millet bahçesi geliyor!


Geri Dön