20 / 04 / 2024

Ankara'ya dev millet bahçesi geliyor!

Ankara'ya dev millet bahçesi geliyor!

19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen mitingde Ankaralılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da dev bir alanda millet bahçesini oluşturduklarını söyledi...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen mitingde Ankaralılara hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda  yer alan habere göre Ankara'ya millet bahçesi kazandıracaklarını açıklayan Erdoğan, "Millet bahçesinin bir ucu  Ankara  Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşaktan başlayacak, eski hipodrom alanını, Atatürk Kültür Merkezi'ni, yeni yapılacak stadı, Arena Kapalı Spor Salonu'nu, Gençlik Parkı'nı içine alıp, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binasını, Adliye binasının bulunduğu alanı da kuşatarak, Melike Hatun Camiine ve oradan Ulus'taki Heykele kadar uzanacak." bilgisini aktardı.

Dev bir alanda millet bahçesinin oluşturulacağını ifade eden Erdoğan, "Artık yeşil Ankara olacak inşallah. Bu alan içinde kullanılacak tesisler kalacak. Gereksiz olanlar ortadan kaldırılacak. Millet bahçemiz, içinde stadından konser salonuna, kapalı spor salonundan camisine kadar çok önemli yapıları da olan gerçekten çok büyük ve orijinal bir eser olacak. İngiliz'in 200 bin metrekareden oluşan Hyde Park'ı varsa bizim de burada devasa millet bahçemiz olacak." dedi. 

Erdoğan, bu alanın Konya Yolu ile Kazım Karabekir Caddesi arasındaki 750 dönümlük kısmının müzeler bölgesi olacağını belirterek  "Ankara müze fakiri. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu, Roma, Mezopotamya dönemi ve daha eski Anadolu kültürü burada sergilenecek. Bunun için Kazım Karabekir Caddesi'nin yer altına alınması gerekiyor. Bunu yapacağız." dedi.

Ankara'ya yapılacak millet bahçesinin ikinci kısmının spor bölgesi olacağını anlatan Erdoğan, yeni yapılacak stat, mevcut kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin yeşil alanlarla birleştirilip tüm Ankara'nın hizmetinde olacağını belirtti.

Erdoğan, spor tesisleriyle Gençlik Parkı arasındaki ağaçlı yolun, bu iki bölümün geçiş noktası olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda da bulundu:

"Ankara'nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt'ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak.

Kahramankazan'da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Dünyanın sayılı uzay ve havacılık bölgelerinden biri olacak bu tesisin ihalesi yapıldı, yıl sonuna kadar inşaatına başlanıyor.

Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yerine uluslararası standartlara uygun, dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte 55 bin kişilik bir stadı Ankara'ya kazandırıyoruz."

 

 


Geri Dön