28 / 03 / 2024

Ankara'ya 19 millet bahçesi müjdesi!

Ankara'ya 19 millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Güdül'e yaptığı ziyaretler sırasında Ankara'da 19 millet bahçesinin inşa edileceğini açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'ya bağlı Güdül Belediyesi'nde bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum ziyaret sonrasında başkent için yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. 

Kentte inşa edilecek millet bahçeleri için gerekli adımların atılacağını söyleyen Murat Kurum, u kapsamda başkentte 19 millet bahçesi inşa edileceğini söyledi. 

Belediyelerin tüm ihtiyaçlarını İller Bankası desteğiyle karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Kurum, şunları söyledi: 

"Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ilçemiz Türkiye'nin 15'inci Anadolu'nun da ilk Sakin Şehir unvanını almış güzel bir ilçemiz. Tarihi bir ilçemiz, şehitleriyle, mertleriyle ünlü bir ilçemiz. Güdül'e yaptığımız ziyarette, Sakin Şehir unvanını daha da güzelleştirecek, iyileştirecek hamleleri atma kararı aldık. Bu kapsamda ilçenin içinde bulunan tarihi camimizle etrafındaki ticari ünitelerin ihyasını gerçekleştirecek bir projeyi Güdül Belediyemizle birlikte yapıyor olacağız."

Ankara ya 19 millet bahçesi müjdesi!

Eski belediye binası ve kaymakamlığın da yeni yapılacak alanlara taşınacağını söyleyen Kurum, projeyle ticaretin canlanacağını, ilçedeki tarihi mekanların, konakların da restore edildiğini belirtti.

Türkiye'de 269 tescilli mağaranın olduğunu dile getiren Kurum, bu mağaralardan birinin de İnönü Mağaraları olduğunu aktardı. 

Bakan Kurum, Türkiye'de 9 bin 300 civarında tescilli ağacın olduğunu belirterek, "3 bin 500 yıllık tarihi olan Güdül'ümüz, hem anıt ağaç hem de mağara açısından zengin bir ilçemiz." dedi.

Ankara'da 12 bin 500 konut inşa ediliyor!


Geri Dön