19 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya metro ve millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya metro ve millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen Cumhur İttifakı Ankara mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ankara için 5 yeni millet bahçesi müjdesi verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen Cumhur İttifakı  Ankara  mitinginde konuştu. 450 bin kişinin katıldığı mitingte Ankara için planlanan yatırımlar anlatıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vatandaşlara hitap eden Erdoğan, seçime 8 gün kaldığını hatırlatarak, partililerden oy istedi. 

Erdoğan, "Son virajdayız. İnşallah 31 Mart'ın akşamında Ankara'yı sizler taçlandıracaksınız. AK Parti'li kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik, MHP'li kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik ve her ikisi Cumhur İttifakı olarak bir ve beraber. İnşallah kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Rabb'im ülkemizin tökezlemesini, milletimizin zayıf düşmesini bekleyenlere fırsat vermesin. Rabb'im Orta Asya'dan Afrika'ya, Kafkaslar'dan Balkanlar'a kadar koskoca bir coğrafyanın da ümidi olan ülkemizi muhafaza ve muzaffer eylesin. Rabb'im bu topraklarda bize hep rabiamızı en yüksek sesle söyleyebilmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Ankara'da yapılan ulaştırma yatırımlarından bahseden Erdoğan, "Türkiye'yi son 17 yılda hızlı trenlerle tanıştırdık. Ankara'yı Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'la birleştirdik. Bay Kemal, '17 yılda ne yaptınız' diyorsun, bin hızlı trene de ne yaptığımızı gör ama işine gelmez. Duydum ki hızlı trenden de korkarmış." dedi.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin yapımının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, bu hattın Afyonkarahisar-Uşak arasını 2021'de, Uşak-Manisa-İzmir arasını da 2022'de hizmete açacaklarını açıklandı. Erdoğan, Ankara-Sivas YHT hattında da son aşamaya yaklaşıldığını kaydetti.

Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu, Keçiören-AKM metrosunun hizmete alındığını ve bu metroları yeni hatlarla büyüttüklerini anlatan Erdoğan, yapımı devam eden AKM-Gar-Kızılay bağlantısının da 2 yılda tamamlayacaklarının sözünü verdi.

Erdoğan, "Ankara'ya yapacağımız toplamda 132 kilometre uzunluğunda metro projelerimiz bulunuyor. Yüksek Hızlı Tren Garı-Kuyubaşı-Esenboğa-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk ile Gar-Etlik Şehir Hastanesi hatları bunlardan birkaçı. Kuyubaşı-Esenboğa-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi raylı sistem projemizin bütün altyapı çalışmalarını tamamladık, bu yılki yatırım programına da aldık. Yakında ihalesine çıkıp, en kısa sürede de inşasına başlıyoruz. Ayrıca Ankara'yı her iki istikamete doğru 15 kilometre uzatacağız." şeklinde konuştu.

Kahramankazan ilçesinde 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduklarını anlatan Erdoğan, "Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin içindeki TeknoHAB, ülkemizin bu alandaki yeni nesil üretim teknolojilerine ulaşmada bir merkez olacak. Uzay Ajansımızı kurduk ve Ankara'ya Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ni kazandırdık. Ankara geçtiğimiz yıl otomotiv, makine ve kimyevi maddeler alanında yaptığı 3,5 milyar dolarlık ihracatıyla bu alanlardaki kapasitesini artırmıştır. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda toplam 45,5 katrilyon liralık yatırım teşviki sağlayarak, ilave 121 bin kişilik istihdam oluşturduk. 338 bin iş yerimize toplam 9 katrilyon lira tutarında prim teşviki verdik." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'NIN KUZEYİNDE VE GÜNEYİNDE İKİ YEŞİL VADİ OLUŞTURUYORUZ" 

Son 17 yılda Ankara'da 4 yeni Organize Sanayi Bölgesi, 8 Teknopark, 107 Araştırma Geliştirme Merkezi, 36 Tasarım Merkezi kurduklarını belirten Erdoğan, "Ankara'nın kuzeyinde ve güneyinde iki yeşil vadi oluşturuyoruz. İçinde 35 kilometrelik Kanal Ankara Projesi'nin de olduğu İmrahor Millet Bahçesi'ni, Gölbaşı'na yapacağımız millet bahçesiyle birleştiriyoruz." dedi.

750 bin metrekareyi kapsayan bu projenin görüntülerini vatandaşlara izleten Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah Cumhur İttifakı'nın bir eseri olacak."açıklamasında bulundu.

193 bin metrekarelik İmrahor Millet Bahçesi'nin temelini 3 gün önce attıklarını dile getiren Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesinin görüntülerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM alanından başlayarak Gençlik Parkı'nı da içine dahil ederek, Atatürk Orman Çiftliği ve AnkaPark'a kadar uzanacak yeşil bir vadi tasarladıklarına dikkati çekerek, projenin ihalesini yaptıklarını, yakında inşaatına başlayacaklarını kaydetti.

"CEBECİ'DEKİ STADIN YERİNE DE BİR MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ"

31 Mart'a kadar durmaksızın çalışacaklarını, bu projeleri vatandaşlara anlatacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Cebeci'deki stadın yerine de bir millet bahçesi yapacağız. Mamak-Üreğil Millet Bahçesi, Polatlı, Kahramankazan ve Kızılcahamam Millet Bahçeleri diğer millet bahçesi projelerimizdir. Ankara Adliye Sarayı ile Gençlik Parkı arasındaki Atatürk Kültür Merkezi alanının 154 bin metrekarelik bölümünde Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nu inşa ediyoruz. Bünyesinde iki konser salonu, müzik çalışma odaları, kayıt stüdyoları, fuayeler, kafeterya ve kapalı otopark gibi mekanlar olan projemizle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor."

"13 millet bahçesi, 20 adet kamp karavan alanı yapacağız"

Gelecek dönemde Ankara'ya toplamda 13 millet bahçesi ve 20 adet kamp karavan alanı yapacaklarını müjdeleyen Erdoğan, "Sadece çocuklara özel bir çocuk köyü kuruyoruz. Burada çocuklar eğlenirken öğrendikleri eğitici bir ortam oluşturuyoruz. Mehmet Özhaseki başkanımızın tüm projeleri saymaya kalksak günler saatler yetmez." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus trafiğinin iki ayrı tünelle yer altına alınacağını ve Ulus Meydanı'nın yayalaştırılacağını söyleyen Erdoğan, Yayalaştırılan alandaki Gençlik Parkı ile Hacı Bayram-ı Veli Cami arasındaki ulaşımın tramvayla sağlayacağını kaydetti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ulus Meydanı sinema, konser, uluslararası festival, milli bayram etkinlikleri, tiyatro gibi etkinliklerin merkezi haline gelecek. Ulus Kültür Merkezi ve dolmuş durakları kompleksi projesiyle kültür merkezini kapalı otopark ve dolmuş durakları ile başkentlilerin hizmetine sunacağız. Yine bu bölgede Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatına dair kesitlerin işleneceği, dönemin özelliklerinin sergileneceği bir İslam medeniyetleri müzesi yapıyoruz."


Geri Dön