25 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'ya millet bahçesi müjdesi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli ziyaretler için geldiği Konya'da, eski stadyum alanında hayata geçirilen Millet Bahçesi ve Millet Camisi projelerini inceledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan konu ile ilgili bilgi alan Murat Kurum, daha sonra önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum dan Konya ya millet bahçesi müjdesi!

Eski stadın yer aldığı bölgeye millet bahçesi inşa ederek, Konya'ya hizmet verecek bir bölge oluşturacaklarını dile getiren Kurum, şunları söyledi:

"Bu çerçevede Konya merkez ve ilçelerinde toplamda yaklaşık 2 milyon 400 bin metrekarelik 14 millet bahçesini projelendirdik. Türkiye'nin ekolojik dönüşümünü gerçekleştirmek üzere millet bahçesi projelerini kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bildiğiniz gibi 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle tüm Türkiye'de 10 millet bahçesini daha milletimizle buluşturmuştuk. Toplamda 61 millet bahçesini tamamladık ve bitirdiğimiz, devam eden şu an yaklaşık 57 milyon metrekarelik 326 adet millet bahçemiz var. Hedefimiz bu çerçevede 81 ilimizde, 81 milyon metrekare hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz." diye konuştu.
Konya şehir merkezinde yapılacak millet bahçesine ilişkin bilgi veren Kurum, "Millet bahçemizin içinde yaklaşık 14 bin 400 kişi kapasiteli bir Selahattin Cami'miz olacak. Bu camimiz, Selçuklu, Osmanlı mirası, Konya'mızda Cumhuriyet dönemine ait yapacağımız önemli bir eser olacak. İnşallah atalarımızın yadigarlarını koruduğumuz, gün yüzüne çıkardığımız ve burada şehir stadyumumun bulunduğu alandan da yeni camimizle selamladığımız bir anlayışla projemizi gerçekleştiriyoruz." 
 

TOKİ'den o ile yeni millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön