19 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan her ile millet bahçesi müjdesi!

Murat Kurum'dan her ile millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "2023'e geldiğimizde her ilimizde en az bir tane millet bahçesi yapmış olacağız. Şu an devam eden ve değeri 14 milyar lirayı bulan 207 millet bahçesi projemiz var. Etaplar halinde bunları tamamlıyoruz." diye konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'da Selçuklu Merkez Camisi'nde cuma namazını kıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, namazdan sonra vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Buradan Ardıçlı  TOKİ  Sosyal Konut Proje Alanı'na geçerek incelemeler yapan Bakan Kurum, ilgililerden bazı bilgiler aldı.

Murat Kurum, daha sonra Millet Bahçesi Projesi'nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunarak, burada oynayan çocuklarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

- "Amacımız şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını artırmaktır"

İncelemelerden sonra Bakan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da şu an projelendirilen ve inşaatına başlanan 11 tane millet bahçesi projelerinin bulunduğunu belirtti.

Projelerin en kısa zamanda tamamlanması için çalıştıklarını söyleyen Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz alan eski Konya Stadyumumuzdu. Konyaspor'un başarılarını, tarihlerini yazdığı stadyumumuzun bulunduğu alan yaklaşık 108 bin metrekaredir. Burası şehrin merkezinde insanların rahatlıkla yürüme mesafesiyle gelebileceği bir konumda. Bu alan üzerinde bir göletimiz, millet kıraathanemiz, milet kütüphanemiz, çayır alanımız, etkinlik alanımız, koşu ve bisiklet yollarımız olacak. 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın güvenli, huzurlu ve mutlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir alanın inşaatını başlatıyoruz. İhalesini de gerçekleştirdik. İnşallah bu ay içerisinde de inşaatına başlayacağız. Konyamıza hizmet etmek üzere projemizi tamamlamış olacağız. Amacımız şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını artırmaktır. Kişi başı yeşil alan miktarını artıracak ve ekolojik koridorları oluşturacak bu projeleri inşallah her şehrimize 2023'e giden yolda yapacağız. 2023'e geldiğimizde her ilimizde en az bir tane millet bahçesi yapmış olacağız. Şu an devam eden ve değeri 14 milyar lirayı bulan 207 millet bahçesi projemiz var. Bunları etaplar halinde tamamlıyoruz."

- "Bu proje şehrimize değer katacak"

Projelerin tamamlanmasıyla kentler nefes alacağını anımsatarak, şunları söyledi:

"Bu alanda eskiden hem basketbol oynuyorduk hem de Konyasporumuzun maçlarına geliyorduk. Burası gerçekten Konya için kıymetli bir alan. Biz de burayı tüm Konyalı hemşehrilerimiz kullansın, değerlendirsin diye böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu proje şehrimize değer katacak. Gerçekten kültürel anlamda içerisinde camisinin olduğu, yeşil alanlarının ve koku bahçelerinin olduğu çok önemli bir proje. Biz vatandaşımızı önemsiyoruz. Onların dertleriyle dertlenmeye çalışıyoruz."

Murat Kurum'a gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcı Mehmet Emin Birpınar, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da eşlik etti.

 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön