29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'ya millet bahçesi müjdesi!

Şanlıurfa'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa’ya millet bahçesi müjdesi verdi. Kurum, yıllardır hayal olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm projesinde ilk etapta 60 bin metrekarede 590 bin konut yapacaklarını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa GAPTEAM’de yaptığı İl Değerlendirme toplantısı ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, valilik ve belediye çalışanlarıyla buluştu.

Urfa Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şanlıurfa’da yapılan ve yapılması planlanan projelerin ele alındığı toplantıda Valilik ve Büyükşehir tarafından yapılacak projeler, Bakan Kurum’a sunuldu.

Bakan Kurum, “Şehrin kentsel dönüşümü, millet bahçesi, alt yapı, arıtma Su tesisi ve düzenleme depolarına ilişkin de birçok kararlar aldık ve bu kararları açıklamak istiyorum; yeşil direk mahallesi yılardır kangren haline gelmiş bir kentsel dönüşüm projesi yaklaşık 270 bin metre kare alan üzerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm. İlk etapta 60 bin metrekare alanında bölgenin kültürüne, mimarisine uygun yaklaşık 590 rezerv konuk üreteceğiz ve bu konukları da buradaki hak sahipleri ile anlaşma suretiyle sağlanacak” diye konuştu.

Viranşehir’de yapılan 83 konutun turizme hizmet edileceğini söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu: “Viranşehir Eyüp Nebi beldemizde ki 83 konut üretmiştik bu 83 konutun hem turizm amaçlı hem de buradaki hak sahiplerinin dönüşümünde kullanmak üzere büyükşehir belediyemize veriyoruz rezerv konuk olarak büyükşehir belediyemizde bu maksatla buradaki dönüşümü gerçekleştirmiş olacak ve akabinde buradaki cami çevresinde çevre düzenlemesi inşaatlarında yine büyükşehir belediyemiz ve bakanlığımız ile birlikte yapıyor olacak.”

''Eski sanayide birinci bölgeyi bitireceğiz'' diyen Bakan Kurum,  “Eski Sanayi bölgesinde birinci bölüm etabında bitirip hak sahiplerine teslim ettiğimiz alanın şimdi ikinci bölümünün etabını yapacağız ve ikinci etapta yaklaşık 210 adet bağımsız yerden oluşan projenin inşaatına da en kısa zamanda başlayacağımızı bildirmek isterim'' ifadelerini kullandı.

Şehir merkezinde millet parkı yapılacağını söyleyen Kurum, “Milet bahçesi, Milet bahçesi içinde belediyelerimiz birçok alanda çalışmalar yapmış yeni Milet bahçesi yapmak ve içerisinde sosyal alanlarının bisiklet yollarının her türlü tesisin yapılması ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmesi içinde Valilik ve büyükşehir belediye başkanlığımız yer tahsisi yapıp bakanlığa bildirip inşallah şehrin merkezinde Şanlıurfa'ya yakışır bir millet bahçesi içinde proje başlayacağız” dedi.
 


Geri Dön