19 / 04 / 2024

Gölbaşı'na 750 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Gölbaşı'na 750 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Mogan Gölü'nde yürütülen dip çamur temizliği alanını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gölbaşı'na 750 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü'nde yürütülen dip çamur temizliği alanında incelemelerde bulundu.

Gölbaşı Belediyesi'ne ait tekne ile gölde incelemeler yapan Bakan Kurum, Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'ten gölde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurum, "Yaklaşık 1.5-2 milyon küp dip çamuru daha var. Dip çamur temizliğini yaparak gölümüzü tertemiz hale getireceğiz" diye konuştu. 

Mogan Gölü'nün etrafında yürüyüş ve bisiklet yolu projelerinin de olduğunu söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı: "Tekneye bindiğimiz yer olan Gölbaşı Belediyesi ile Vilayetler Evi güzergahında ilk etabın ihalesini de gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 3 kilometrelik bir hat. Bu hatta yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Akabinde etaplar halinde tüm gölün etrafında inşallah bu projeyi belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Gölbaşı'nda 750 bin metrekarelik bir Millet Bahçesi'ni de kazandıracağız. Amacımız tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da yeşil alan miktarını artırmak."


Geri Dön