26 / 04 / 2024

Ankara'da 12 bin 500 konut inşa ediliyor!

Ankara'da 12 bin 500 konut inşa ediliyor!

Ankara'nın Güdül ilçesine bir dizi ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da devam eden konut projeleri hakkında bilgi verdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ankara  Güdül Belediyesi'nde ziyarette bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye binasında, ilçede Hazine taşınmazı satın alanlardan 5 kişiye tapularını teslim eden Kurum, sonrasında ise İnönü Mağaraları'nın bulunduğu alana giderek inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Kurum, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirleri ihya etmek için çalıştıklarını, amaçlarının eser üretmek olduğunu dile getirdi. 

Ankara da 12 bin 500 konut inşa ediliyor!

Ankara'da bugüne kadar 91 bin 500 sosyal konutun inşaatını tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyleyen Kurum, 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında 12 bin 500 konutun yapımının Ankara'nın ilçelerinde sürdüğünü belirtti. 

Tarihi mekanların ve riskli binaların dönüşümüne yönelik de Ankara'nın her ilçesinde projeler yürütüldüğünü belirten Kurum, Ankara Kalesi ve Hergelen Meydanı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Ankara Mamak'a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!


Geri Dön