28 / 03 / 2024

Başbakan Yıldırım: Samsun'da 8 bin 257 konut inşa ettik!

Başbakan Yıldırım: Samsun'da 8 bin 257 konut inşa ettik!

Kurtuluş Yolu'ndaki sahur programında konuşan Başbakan Yıldırım, bugüne kadar Samsun'da 8 bin 257 konut inşa edip hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlattı...



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Kurtuluş Yolu'ndaki sahur programında yaptığı konuşmada, Samsun'a yapılan hizmetleri hatırlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Yıldırım, bugüne kadar Samsun'da 8 bin 257 konut inşa edip hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Yıldırım, "Göreve geldiğimizde Samsun'da su problemi vardı. Hasköy ve Küçükoğlu su haznelerini inşa ederek bu soruna çözüm ürettik. Geçen yıl 19 Mayıs Barajı'nı açmak suretiyle, yaptığımız baraj sayısı 8'e çıktı. İçme suyu arıtma tesisleri yapım çalışmasına başladık. İlçelerimizin çeşmelerinden memba suyu akacak." ifadelerini kullandı. 

Modern terminal geliyor

Samsun'a yakışır modern bir terminal yapacaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bir müjde de demiryollarında. Bir süredir yenileme çalışması devam eden Samsun-Sivas hızlı tren hattını bitirip hizmete alacağız. Sulama tesisleri ile 444 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. Yeşil Samsun'a daha yeşil olsun diye 15 bin fidan diktik. Samsun stadının yerini millet bahçesi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca Sahra Sıhhiye Alanı'nı da şehir parkı haline dönüştürüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Toprağımızın bereketi olan Samsun'un çiftçilerini de unutmadık. İktidara geldiğimizde koca Samsun'a 24 trilyon tarımsal destek veriliyordu. Bu miktarı 9 kat artırıp yılda 217 trilyona çıkardık, helali hoş olsun. 16 yılda çiftçilerimize, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza tam 2 katrilyon destek sağladık, helal olsun. Daha fazlasına Samsun layık. Genç çiftçilerimizi de unutmadık. 253 projeye destek verdik. Geçen yıldan itibaren 'mazotun yarısı sizden yarısı bizden' uygulamasını başlattık" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, Samsun-Kavak yolunu bitirdiklerini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bafra ve Ayvacık yolunu da yapıyoruz. Kavak'a doğalgaz getireceğiz, sözümüz söz. Sanayiyi destekliyoruz. Samsun'da 3 tane organize sanayi vardı, bunu 6'ya çıkardık, 6 organize sanayi bölgesinde 8 bin 400 kardeşimiz iş, aş sahibi oldu. Bu yıl içinde 92 iş yerinin bulunduğu Güney Sanayi Sitesi'ni de tamamlamış olacağız. Samsun Teknoloji Bölgesi'nde 41 firma faaliyet gösteriyor. Burada 124 araştırmacı gencimiz 61 projeyi başarıyla tamamladı. İki Ar-Ge merkezimizle beraber Samsun'da daha da araştırma geliştirme alanında yeni imkanlar sağlayacağız. Samsun'a yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır."


Geri Dön