26 / 04 / 2024

Başbakan Yıldırım: Doğu'da 26 bin konutun tamamını yaptık!

Başbakan Yıldırım: Doğu'da 26 bin konutun tamamını yaptık!

Başbakan Yıldırım, "Doğu'da şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık, hak sahiplerine teslim ettik" dedi...



Başbakan Binali Yıldırım, İstasyon Meydanı'nda, Filistin halkına destek amacıyla ve "İnsanlık adına Diyarbakır meydanda" sloganıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde, Türkiye'nin her zeminde Kudüs'ü de mazlum kardeşlerini de savunmaya devam edeceğini bildirdi.

"Yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'ın çukur eylemleri nedeniyle zor günler yaşadığını hatırlatarak şunları söyledi; "Diyarbakır'ın birçok yerinde maalesef binalar yıkıldı, hayatlar söndürüldü. Bugün meydanlara çıkanlara, sizden oy isteyenlere deyin ki 6-8 Ekim olaylarını unutmadık. Masum 53 kardeşimizi katledenleri unutmadık, unutmayacağız" 

Bölgede 70 bin konutun ve iş yerinin hasar gördüğünü ifade eden Başbakan Yıldırım, "Silvan, İdil, Silopi, Cizre, Şırnak, Nusaybin, Kızıltepe ve daha birçok yer. Şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun. 44 bin vatandaşımızın hasar bedelleri ödendi. Herkese eşya bedeli, kira bedeli yardımı yapıldı. Parklar, okullar, camiler yeni baştan yapılıyor. Şu anda bütün bu hasarların yüzde 85'i tamamlandı. Bakın sadece Sur'da Melik Ahmet Caddesi'nde 3 bin iş yerini yeniledik. 5 bin 600 evi yeniden yaptık. Dicle Vadisi Projesi'nde 300 dönümlük bölüm bitti. Kurşunlu Camisi de dahil tüm tarihi eserler yeniden yapılıyor. Sadece Sur'da 2 milyar lira harcama yaptık. Helali hoş olsun. Siz her şeyin daha iyisine layıksınız." şeklinde knuştu.


Geri Dön