20 / 04 / 2024

Ankara Mamak'a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!

Ankara Mamak'a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mamak'ta 4 bin 477 konut inşası için düğmeye bastı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları için harekete geçti.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ” kapsamında Mamak Derbent, Araplar, ve Dutluk Mahalleri içinde bulunan 4, 5, 6 ve 7. etaplarda 4 bin 477 konut inşa edilecek.

Sosyal medya hesapları üzerinden yıllardır bekleyen ve mağduriyet yaşayan hak sahiplerine seslenerek müjdeyi veren Başkan Yavaş, “Mamak Kentsel Dönüşüm Projemizde kendi imkanlarımızla 2 milyar TL’yi aşkın bütçeyle yapacağımız 4477 konut için harekete geçtik. Projemizi tamamladık. Mart ayında ihalemizi yapıyoruz. Hak sahiplerinin yüzü gülsün. Başkent’e yakışan yaşam alanlarını onlarla buluşturacağız” dedi.

Ankara Mamak a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!

BAŞKENT’TE YAKIŞIR KONUTLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ İMKANLARIYLA YAPACAK 

Yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Mamak halkı bu proje ile sosyal donatılı konutlara kavuşacak.

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje için Fen İşleri Daire Başkanlığı Mart ayı içinde ihaleye çıkacak. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan etaplarda yapılacak olan dairelerin 2023 yılına kadar tamamlanarak uzun süredir mağduriyet yaşayan hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Ankara Mamak a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!

Başkan Yavaş, yaptığı videolu paylaşımda 2020 Şubat ve Ekim ayı meclis toplantılarında kendi döneminde bitirme sözünü verdiği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde teslim edilmeyen konutlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin 10 yılda 1 milyar TL kamu zararına uğradığını açıklarken, yaşanan mağduriyetleri de ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

BÖLGEYE DEĞER KATACAK PROJE KAMU ZARARINI DA ORTADAN KALDIRACAK 

Mamak'ın çehresini değiştireceğini belirten Büyükşehir Belediyesi, Mamak Kentsel Dönüşüm alanında bulunan bölgeye 950 adet 80 metrekare, 3 bin 82 adet 100 metrekare, 445 adet ise 120 metrekarelik kullanım alanına sahip toplam 4 bin 477 adet konut ve ticari alan inşa edecek.

 Ankara Mamak a 4 bin 477 yeni konut müjdesi!

 İlçe halkının yaşam tarzını ve düzenini bozmayacak şekilde inşa edilecek modern konutlar, görüntü kirliliğinin önüne geçen ortak kullanım alanlarına, otoparklara ve geniş peyzaj alanlarına sahip olacak. Tek seferde yapılacak ihalenin ardından inşaatına başlanacak konutların hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi büyük ölçüde kira yükünden kurtulmuş olacak.

 

Mamak Belediyesi'nden kiracılara yüzde 20 indirim!


Geri Dön