25 / 04 / 2024

Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor!

Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor!

PYRAMİDS Group Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan, Turkey Stone Antalya Uluslararası Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor.



28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında 5 bölgeden 62 ülkenin katılımın hedeflendiği fuarın yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Akra Barut Otel deki toplantıya. Antalya Bııyükşelıır Belediye Başkanı Menderes Türel. İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı. Türkiye Doğal Taş Dernekleri Federasyonu Başkanı Muştala Mermerci. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Pyramids Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Sherif Hashem.Pyramids Grup Fuarcılık Genel Müdürü Tolga Tezel ve sektör temsilcileri katıldı.Toplantıda konuşan Mustafa Çılık. mevcut fuar alanını büyüteceklerini belirterek, mermerle ilgili her türlü organizasyona Antalya'nın desteğini vereceğini söyledi. 

Türkiye fuarcılığında Antalya Expo Fuarı nın sektörü için önemli olduğunu kaydeden Çalık. "Antalya'ya her gün ortalama bir şehir nüfusu kadar turist geliyor ve gidiyor.  640 kilometrelik sahil şeridinde binin üzerinde konaklama tesisi var. Yaklaşık 600 bin yatak kapasitesine sahibiz. Antalya fuarcılık açısından çok elverişlidir. Mayıs ayında otel fiyatları iklim ve ulaşım elverişlidir. Antalya Kxpo Center'iıı fiziki yapısı da uygundur" diye konuştu. 


"MERMERDE TEDARİKÇİ DEĞİL TASARIMCI DA OLMALIYIZ" 

Mermer fuarı için en ideal şehirlerinden birinin Antalya olduğunu işaret eden Çalık. "Yepyeni bir koııseptle fuarda buluşalım. Mermere bambaşka bir bakış açısı kazandıralım. Turkey Stone. yakın coğrafyada düzenlenecek tek fuar olma özelliğini taşıyacaktır. Misafirler yakın coğrafyadaki ocaklara götıirulebilir. Dünya mermer rezervinin yüzde 40ına sahip olan Türkiye, mermerin işlenmesi ve pazarlanmasıııda da çok iyi bir pazardır. Türkiye tedarikçiden. uygulayıcı ve tasarımcı ülke olarak ortaya çıkmalıdır. 


Bu gelişmeler fuarla yapılacaktır ANFAŞ olarak fuara her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı. Türkiye'de 4.6 milyar dolarlık ihracat ile mermer sektörünün önemli bir sektör olduğunu kaydetti.Satıcı, dünya rezervlerinin 3'te birinin Türkiye'de olması baz alındığında Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir payı olacağını söyledi. 


"MERMER OCAKLARINI KAPATMAK DOĞRU DEĞİLDİR" 

Mermer sektörünün sorunlarından bahseden Satıcı. "Ruhsat alma. orman izin süreleri. kamuoyunda haksız iddialarına maruz kalması sektörün sorunlarından Kızılırıdır. Kanun taslağında da sektörü zor günler bekliyor. 'Mermer ocaklarım kapatalım, sorunu çözelim anlayışı doğru değildir. Ocaklarımızı katma değer oluşturacak şekilde bu çerçevede hedeflerimize ulaşmalıyız. Sektöründe kamuoyu nezdinde imajını düzenleyici çalışmalar yapması gerekir. BAİB olarak biz mermer ve maden sektörünü yönetimimize davet ederek sektörü öne çıkardık. Antalya, Isparta. Burdur en çok ihracat yapan ikinci büyük sektör mermerdir. Mermer fuarının Antalya'da yapılması bölgemiz açısından önemlidir. Önümüzdeki günlerde hem sektörle ilgili imajımızı heııı de ihracatımızı arttırır hem de yaşadığımız bürokratik sıkıntıları minimum seviyelere düşürürüz. Bu fuarın kısa sürede uluslar arası boyuta ulaşacağına inanıyorum" dedi. 


ANTALYA'DA MERMER FUARI YAPILMALI 

Türkiye Doğal Taş Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Mermerci, bundan önce Antalya denedik başarılı oldu. Bir takım baskılarla bırakmak zorunda kaldık. Antalya çok uygun bir bölge. Burası liman şehri. Antalya'nın kendi bünyesinde firmaları ocakları var. Burdur. Denizli. Afyon yakın bölgeler. Antalya'da bu fuarın yapılması çok mantıklı başarılı olacağın inanıyorum. Bölgenin sahip çıkması lazım. İzmirliler sahip çıktığı için  İzmir  fuan oldu. Antalya halkı ve bölge desteklemezse kimse başarı beklemesin. Buradakiler sahip çıkarsa ister istemeze dışarıdakiler gelecektir" diye konuştu. 


İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu. geçmişte göçebe çadır gibi fuarlara katıldıklarını hatırlatarak. Türkiye'nin göz bebeği Antalya'nın çevresinin önemli doğal taşlara sahip olduğunu kaydetti.Türkiye'ııin mermer potansiyelin en önemli şehirlerinde birinin Burdur. İsparta. Antalya olduğunu ifade eden Kahyaoğlu." Antalya'ya gelen turistlerin görmediği Mayıs ayındaki f uarda bu dağlardan çıkan değerli taşların sergilenecek bir fuara ev salııpOliği yapacak. Antalya bu işe geç kaldı. Sektörün olduğu yerde birlik olarak varız. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön