24 / 04 / 2024

Hatay Belen Millet Parkı'nın ihalesi tamam!

Hatay Belen Millet Parkı'nın ihalesi tamam!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Belen'e yapılan yatırımların arasında millet parkı da olduğunu belirtti. Gül, "Millet parkımızın ihalesini yaptık. Hemde Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan. 1 haftadır çalışıyoruz. 4 ay içinde bitirilecek" dedi...



Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Belen'e yapılan hizmetleri detayları ile anlattı. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, açıklamasının başında; "Kıymetli arkadaşlar hepinizin şunu bilmesini isterim ki, Belen Belediyesinin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet etmeye çabalıyoruz" dedi. 

Başkan İbrahim Gül, 32 yıldır dokunulmayan Atatürk Parkı'nın 23 Nisan'a yetişeceğini dile getirdi. Mahallelerde çocukların nefes alacağı ve oyun oynayacağı yerler yapıldığını belirten İbrahim Gül: 

"Göreve başladığımız ilk ay Cumhuriyet mahallesinde Yavuz Çalışkan parkını yaptık. Hemde büyükşehirlerin en lüks mahallelerinde yapılan parklardan daha kaliteli oldu. Kömürçukuru okulumuzun çocuk parkını yaptık. Çerçikayası çocuk parkımız ise bitmek üzere. Fatih Mahallesi Petek evler parkımız yapılıyor. İnşallah 25 gün sonra bitecek. Abidenin ikinci etap kafeteryasını tamamladık. Belen'in Bakras, Muhlisali ve Cumhuriyet mahallelerinde 40 yıldır yapılmayan sayısız merpen ve istinat duvarlarını yaptık ve hala yapıyoruz. Belen Merkezde bulunan Atatürk Parkımız 32 yıl önceki haliyle köhnemişti. Bu parkı da Türkiye standartlarında bir tören alanı ve park olarak yapımına başladık. 23 Nisan törenlerine yetişecek. İssume mahallesi Orman müdürlüğü binasını olduğu çamlıkta ve Kıcı köyümüzde iki tane halı saha ihalesini yaptık. Çalışmalar 15 gündür devam ediyor. 20 gün sonra bitecek. Halilbey Mahallemizde standartlara uygun futbol sahası yapacağımız alana dolgu çalışmaları devam ediyor. Parası Hatay il spor müdürlüğümüzün hesabında tutuluyor. Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 ölçeklik planını bekliyordum. O planda bitti artık ihalesini yapacak aşamaya getirdik. anlayacağınız futbol sahamızın parası bile hazır. İnşallah altı ay içinde bitiriyoruz" diye konuştu. 

Gül, "Millet parkımızın ihalesini yaptık. Hemde Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan. 1 haftadır çalışıyoruz. 4 ay içinde bitirilecek. Belediyemizin hemen karşısındaki ucube yapıları yıktık ve bin yıllık tarihi ortaya çıkardık ve belediye kasasından bir lira çıkarmadan restore ettirdik" ifadelerini kullandı.


Geri Dön