26 / 04 / 2024

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Ulus trafiğini yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak olan proje için onay çıktı. İmzalanan protokol çerçevesinde yapılacak proje ile Ulus büyük bir meydana sahip olacak. Başkent’in tarihi ve kültürel dokusunu içinde barındıran Ulus'ta trafik yerin altına inecek. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna imzalı açıklama şu şekilde: "Şehrimizin tarihi semtlerinden Ulus’ta yer alan İtfaiye (Hergelen) Meydanı’nda Melike Hatun Camii önünden başlayıp, Atatürk Heykeli’nin yer aldığı Ulus Meydanı’ndan devam ederek Roma Hamamı önüne kadar olan bölge ile Bent Deresi Kavşağı’ndan, yine Atatürk Heykeli’nin yer aldığı Ulus Meydanı’ndan devam ederek Stad Oteli arasındaki bölgedeki trafiğin tamamen yer altına alınarak bölgenin tamamen yayalaştırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek."

Protokol kapsamında projenin ihalesini ve yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstleniyor. Finansman ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma, imar planlama çalışmaları, alternatif yol güzergahlarının belirlenmesi, çevre düzenlemeleri ASKİ Genel Müdürlüğü ve EGO Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.


Geri Dön