28 / 03 / 2024

Karapınar Vadisi Dönüşüm Projesi'ne start verildi!

Karapınar Vadisi Dönüşüm Projesi'ne start verildi!

Bir ilçe belediyesi tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Eskişehir Odunpazarı'ndaki Karapınar Vadisi Dönüşüm Projesi'ne start verildi



Eskişehir'in en eski mahalleleri olan Karapınar, Erenköy, Huzur ve Alanönü'nde gecekondu dönüşüm projesine, bin gecekondunun yıkımı gerçekleştirilerek start verildi. Ödunpazan'nda  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra vali, ilçe belediye başkanları ve 5 bine yakın Eskişehirli'nin katıldığı törenle birlikte, Türkiye'de bir ilçe belediyesi tarafından yönetilen en büyük gecekondu projesi de başlamış oldu.

300 milyonluk proje
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve TOKİ işbirliği ile gerçekletilen proje kapsamında, yıkılan bin konutun yerine 1536 konut, 5 yıldızlı otel, kongre merkezi, ilkokul, AVM, sağlık ocağı ve camiden oluşan modern bir yaşam alanı kurulacak. Şehre adeta yeni bir ilçe kazandıracaklarını belirten Sakallı, Proje bittiğinde 7500 kişi yaşıyor olacak. Salaş görüntü sona erdiği gibi şehir hakettiği güzellikte bir yerleşim alanına kavuşacak" dedi. Dönüşüm projesine ilişkin ihale 24 Martta gerçekleştirilecek, ilk etapta yıkılan evlerin yerine yenileri yapılacak, otel, AVM gibi diğer birimler daha sonra ihale edilecek. Belediye Başkanı Sakallı, yeni yerleşim alanının yeşil alanıyla da iddialı olduğunu belirterek "Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 33 metrekare olacak. Bu Avrupa standartlarının bile iki katından fazla" dedi. Karapınar Vadisi projesi 300 milyon TL değerinde. Projenin ilk etabı 2012, ikinci etabının 2013'te tamamlanması planlanıyor.

Burhan Sakallı bu proje için 1 yıdır çalıştıklarını,
hak sahiplerine yıkılan evleri kadar ev vereceklerini belirterek projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye'de örneği az görülecek bir durum yaşandı. İnsanlar gecekondularını yıkmak istemez, çatılara çıkar. Bizde ise herkes evini kendisi yıktı. Hatta biz tören için birkaç tane kalsın diye hak sahiplerinden evleri korumak durumunda bile kaldık. Hak sahiplerinin evleri teslim olana kadar onlara 250 TL kira yardımında da bulunuyoruz."

Bugün/Selma ŞENOL

 


Geri Dön