20 / 04 / 2024

Ankara yeni metrosuna kavuşuyor!

Ankara yeni metrosuna kavuşuyor!

Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Sincan-Batıkent Metrosu, yarın devletin zirvesinin katılacağı törenle hizmete açılacak. Tören, Sincan Harikalar Diyarı Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek...




Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Sincan-Batıkent Metrosu, yarın devletin zirvesinin katılacağı törenle hizmete açılacak.

 

Sincan Harikalar Diyarı Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katılacak. Davetliler, resmi törenin ardından metronun ilk seferinde de yolculuk yapacak.


Hat 12 istasyondan oluşuyor

 

Kızılay - Sincan hattı üzerinde; Batıkent, Batımerkez, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 3, Devlet Mahallesi, Fatih, GOP, Törekent 1 ve OSB olmak üzere 12 istasyon bulunuyor. Batıkent’ten, Sincan Törekent’e kadar hattın uzunluğu 15.5 kilometre.  

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı metro hatları, 7 Mayıs 2011’de düzenlenen bir törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilmişti. ODTÜ Metro İstasyonu’nda yapılan devir teslim töreninde metroların 2014 yılının Nisan ayında hizmete gireceği açıklanmış, ancak süreç içerisinde yapılan hızlı çalışmalarla bu tarihler öne çekilmişti.

 

Ankaralılar, merakla beklenen metroya yarın düzenlenecek tören sonrasında kavuşuyor. Tören sonrası seferleri başlayacak Batıkent - Sincan Metro Hattının ilk test sürüşünü Başbakan Erdoğan yapmıştı.

 

 

Toki Haber


Geri Dön