26 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'de dönüşüm zamanı!

Ankara Yenimahalle'de dönüşüm zamanı!

Yenimahalle Belediyesi Meclis üyesi aday adayları ve Belediye Başkan aday adaylarıyla buluşan AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Dr. Veysel Tiryaki, projelerini anlattı.



AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Dr. Veysel Tiryaki, Yenimahalle Belediyesi Meclis üyesi aday adayları ve Belediye Başkan aday adaylarıyla buluştu. Buluşmada, Yenimahalle ile ilgili projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Haber Ankara'da yer alan habere göre, Türkiye’de Başbakanlık, Bakanlık yapmış birçok ismin büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinden aday olduğunu söyleyen Tiryaki, “Belediyeler ve belediye başkanlıkları Türkiye’de de, dünyada olduğu gibi çok önemli kurumlar haline gelecek. Bir kentin kaderini belediyeler ve belediyeleri yöneten başkanlar belirleyecek. O yüzden seçmenler, belediye başkanlarını seçerken çok dikkatli olmalı ve belediyelerin çocuklarımızın yaşayacağı güvenli kentlerin oluşmasında öncü rol oynayacağını unutmamalı” açıklamasında bulundu.

Mahalle kimliklerini korudurklarını söyleyen Tiryaki, şu ifadeleri kullandı: “15 yıllık süreçte 50 bin gecekondu yıkarak Türkiye’de hiçbir ilçe belediyesinin gerçekleştiremeyeceği bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Kimseyi mağdur etmedik. Kavgasız gürültüsüz gerçekleştirdiğimiz bu dönüşümde vatandaşımızın hakkını koruduk. Toplu konut projelerinin haricinde, Altındağ’da gecekonduda yaşarken 15 binin üzerinde vatandaşımızı da ev sahibi yaptık. Yerinde dönüşüm ile gecekondudan arındırılmış mahallelerimizin kimliklerini koruyarak, hiçbir hak sahibini mağdur etmedik. Biz halkın parasını yine halkın kazancı için harcadık. 

Gecekonduları yıkıp, yerine modern binalar yapmak gerçek bir dönüşüm değildir. Dönüşüm gerçekleştirirken yolların planlarını, sosyal donatılarının sayısını 100 yıl sonrasını düşünerek yapmak zorundasınız. 5 metrelik iki aracın geçemeyeceği caddelere 10 katlı binalar dikerseniz, dönüşüm adı altında yeni apartmandan gecekondu mahallelerini oluşturursunuz. Sosyal donatıların olmadığı, çocukların kütüphanelerde, sinema ve tiyatro salonlarında vakit geçiremediği mahallerde her türlü kötülük hasıl olur. O yüzden bir kentte yaşayanlar, kendileri, çocukların geleceği için planlı kentler talep etmeli. 

Biz Yenimahalle’de artık yenilenme zamanı geldi diyerek, Türkiye’nin marka belediyelerinden birini oluşturmak için talip olduk. Sanayisinden turizmine, sosyal donatılardan dezavantajlı kesimlerinin memnuniyetine kadar, mutlu insanların yaşadığı Yenimahalle’yi oluşturmak seçmen onay verirse boynumuzun borcu. Yenimahalle için çok güzel projeler hazırlıyoruz. Yenimahalle’yi ileri taşıyacak, insanlara yeni istihdam kapıları açacak projelerle geleceğiz. Altındağ’da yaptıklarımızın tamamı Yenimahalle için bir referanstır. Buradaki tecrübelerimizle Yenimahalle’yi çok daha güzel bir ilçe haline getirebileceğimize inanıyorum.”


Geri Dön