28 / 03 / 2024

Ankara Yenimahalle kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tamamlandı!

Ankara Yenimahalle kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tamamlandı!

Yenimahalle Belediyesi, 'Rant için Değil Halk için Kentsel Dönüşüm' anlayışıyla binlerce kişinin ev sahibi olmasını sağladı. Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde çalışmaların sonuna geldi...



Pamuklar Mahallesinde 422, Macunköy'de 408 aileyi yerinden etmeden ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde de çalışmaların sonuna geldi. Belediye, kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşların barınma hakkını ön plana alarak gerçekleştirdi. Gecekonduların yıkılma aşamasından önce, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarla tek tek görüşerek anlaşan belediye yetkilileri, inşaat sürecinde evlerinden çıkması gereken aileleri belirledi. Belediye, evlerinden çıkacak vatandaşlara kira yardımı yaparak, sağlıklı konutlara kavuşacak aileleri mağdur etmedi. 


Bir yıl içinde tamamlandı.

İLK kazmayı Şentepe'nin Pamuklar Mahallesi'ne vuran Yenimahalle Belediyesi bölgedeki Kentsel Yenileme Projesi'ni tamamlayıp hak sahiplerine yeni evlerinin anahtarlarını verdi. Genel olarak gelir düzeyi düşük vatandaşlardan oluşan aileler, yaklaşık bir sene içerisinde yeni evlerine kavuştu. Belediye, "Sağlıksız kentleri, sağlıklı hale getirmek" anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarının ön koşulunu "vatandaşın mağdur edilmemesi" olarak belirledi. Bu çerçevede Pamuklar ve Macunköy Mahalleleri'nde toplamda 900 hak sahibi modern konutlarda yepyeni bir hayata başladı. 


Belediye, kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yaptı. Mahalleler böylelikle modern bir yapıya kavuştu .


Örnek daireler hazır durumda

YENİMAHALLE'NİN çehresini değiştirmek üzere çıkılan kentsel dönüşüm yolculuğunda son durak olarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ni belirleyen Yenimahalle Belediyesi, 1092 gecekonduyu yıkarak 3 bin 500 konutluk yerleşim alanının temelini attı. Projenin büyük bir bölümünü tamamlayan belediye, 22 bloktan oluşan yerleşim alanlarında 145 metrekarelik ve 195 metrekarelik örnek daireleri hazırlattı. Bu yıl sonuna kadar tamamlanarak anahtar teslimi yapılacak projede, tapulu, tapu tahsis belgeli hak sahipleri, arsaları ölçüsünde evlerine kavuşacak. 


Cüzi fiyat uzun vadeli ödeme

Mehmet Akif Ersoy'da bin 92 gecekondunun yıkılmasıyla başlanan projede öncelik hak sahiplerine verildi. İşgalci durumundaki vatandaşlara kira yardımını sürdüren belediye, 2+1 evleri 120 aylık vadeyle cüzi bir fiyata sunacak. Arsası 145 metrekare olana 2+1,195 metrekare olana 3+1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekareden fazla alana sahip olan vatandaşlara ise 2 daire verilecek. Kentsel dönüşümde sosyal belediye ilkesine göre hareket eden belediye, vatandaşları sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş konutlarla buluşturacak. 


Star Gazetesi Başkent eki


Geri Dön