29 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.



Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde eski binaların yıkımı tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre; AFAD Gönüllerinin de tatbikat yaptığı yıkım çalışmalarını izleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşları sevindiren ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap veren kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Kayseri Kocasinan da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Uğurevler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanına giderek, çalışmaları takip eden Başkan Çolakbayrakdar, yıkımın ardından enkaz arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirecek olan AFAD gönülleriyle sohbet etti. Dönüşüm sayesinde Uğurevler’ e yeni bir aksı daha kazandıracaklarını söyeleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Mahallemizde başlatmış olduğumuz Kentsel Dönüşüm Projesi, hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Mahallemizde eski ve sağlıksız yapıların yıkımının yanı sıra Kocasinan'ımıza yakışır yeni binaların temellerini atıyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan çevre düzenleme, park yapımı ve en önemlisi de okul ihtiyacı için yoğun gayret sarf ettik. İnşaatı tamamlanan okulun yakın zamanda açılışını yapacağız. Ayrıca imarsız yapıların yıkımı da devam ediyor. Bugün yıkacağımız yapıyla yeni bir aksı bölgemize kazandırmış olacağız. Yolun açılmasıyla birlikte yeni etap çalışmasına geçeceğiz. Önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak olan dönüşüm çalışmalarıyla Uğurevler, hedeflediğimiz çehreye kavuşacak. Vatandaşlarımızın talepleri olan sosyal alanlar, okullar, camiler, pazar yerleri ve ticaret alanları gibi ihtiyaç olduğu her alanda çözüme kavuşturuyoruz. Hemşehrilerimizin memnun eden ve ihtiyaçlarını karşılayan dönüşüm çalışmalarımız, tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan’ımızı ve Kayseri’mizi yenilemeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Toplumda afet farkındalığının artması için 2021 senesi Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Başkan Çolakbayrakdar, “Gönül ister ki hiçbir olumsuzluk yaşanmasın ama hayatın bir gerçeği karşımıza çıkıyor. Bu noktada bu olumsuzluklara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Özverili bir şekilde çalışan AFAD ekibi,  başarılı işlere imza atıyorlar. İyi ki varlar” dedi.

Kayseri Ertuğrulgazi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!


Geri Dön