25 / 04 / 2024

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.



KİPTAŞ'ın Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. 7 bloktan oluşan ve 190 daireyi kapsayan projede yıkım çalışmaları başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşümle 4 bloktan oluşan 250 konutun inşa edileceğini açıkladı. 

Proje dahilinde hak sahipleriyle Ocak ayında sözleşme için imzalar atılmıştı. Proje ile hak sahipleri uygun koşullarla yeni evlerine kavuşacak. Yeni konutlar inşaatına 1 ay içerisinde başlanacağını söyleyen Ali Kurt, evlerin 18 ila 24 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. 

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında duydukları mutluluğu dile getiren hak sahipleri yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

Çalışmalara yönelik sosyal medyadan açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadelere yer verdi:

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

"İBB, İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazına çare olacak. 

Bugün Bağcılar’da olduğu gibi çok yakında İstanbul’un tümünde bambaşka bir anlayışla depreme dirençli bir İstanbul modeline geçiyoruz. Kaynaklarımızı ve gücümüzü vatandaşlarımızın gerçek sorunları için kullanacağız."

Çalışmalarda gelinen son noktayı açıklayan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ise "Sürdürülebilir bir yenileme için vatandaşın makul koşullarda borçlanmasına örnek olacak bir projede ilk fiziki adımı attık. 

Devlet, dönüşüm projelerinde yatırımcı değil düzenleyici rol oynamalıdır." ifadelerine yer verdi.

 

Sürdürülebilir bir yenileme için vatandaşın makul koşullarda borçlanmasına örnek olacak bir projede ilk fiziki adımı attık.

Devlet, dönüşüm projelerinde yatırımcı değil düzenleyici rol oynamalıdır. https://t.co/xSCWAo8kgl

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) April 5, 2021

 

İstanbul Bağcılar'da 190 konutta dönüşüm başladı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön