20 / 04 / 2024

Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Bağcılar kentsel dönüşüm projelerini mercek altına aldık. Toplam ne kadar alan dönüşecek, hangi mahallelerde dönüşüm olacak hepsi ve daha fazlasının cevabı haberimizde. İşte tüm detayları ile Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri 2013…



Bağcılar’da toplam 53 hektar alanda kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Dönüşümün ada bazlı yürütüldüğü Bağcılar’da 30 yıl önce yapılmış sitelerde büyük ölçüde anlaşma sağlandığı söyleniyor. 


24 bin bağımsız birim yenilenecek

Taslak çalışmalarının hazırlandığı bölgede, yaklaşık olarak 8 bin bina ve 24 bin bağımsız birim (daire)  kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. 


Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri 2013!


8 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi

Bağcılar’da toplam 8 mahalle kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden dönüşecek. Bu mahalleler sırasıyla; 

Göztepe Mahallesi

Kemalpaşa Mahallesi

Demirkapı Mahallesi

Evren Mahallesi

İnönü Mahallesi

Merkez Mahallesi

Sancaktepe Mahallesi

Çınar Mahallesi


410 konut yenilendi

Bağcılar halkının yaşam standartlarını yükseltme amacı ile çalışmaların hızla devam ettiği kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar toplam 410 konut yenilenerek depreme dayanıklı hale getirildi. 


Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Kentsel dönüşümü fırsata çevirmek istiyoruz

Bağcılar’da kentsel dönüşüm projesini fırsata çevirmek istediklerinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tek amacımız var o da hemşerilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek dedi. 


150’den fazla riskli yapıya imar verildi

Bağcılar’da toplam 53 hektarlık alanın riskli ilan edildiğini belirten  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bireysel olarak 150’den fazla riskli yapı ilan edilerek yeniden imar verildiğinin altını çizdi. 


Müracaatlar başladı

6306 sayılı kanunun çıkması ile kentsel dönüşüm projelerindeki çalışmaların hız kazandığına dikkat çeken Çağırıcı, 6306 sayılı kanunun çıkmasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarımız da hız kazandı. Bağcılar halkı daha güvenli, otoparklı ve bahçeli binalarda oturmak için kentsel dönüşüm müdürlüğümüze müracaat etmeye başladılar” şeklinde konuştu


Vatandaşa online destek

İstanbul’da kentsel dönüşüm müdürlüğünü ilk kez Bağcılar Belediyesi’nin kurduğuna vurgu yapan Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi’ndeki kentsel dönüşüm projesini planlı ve hesaplı şekilde, altyapıya dikkat ederek yürütüyoruz. Öncelikli olarak projenin teknik kısmından başladık. İyi bir analiz sürecinin ardından kentsel dönüşüm alanlarını ilan ettik. Kentsel dönüşüm projesini güçlü bir kadroyla uyguluyoruz. Çalışma ekibimizde kent sosyoloğu, mimar, inşaat ve harita mühendislerimiz görev yapıyor. İstanbul’daki kentsel dönüşüm müdürlüğünü ilk kez biz kurduk. Kentsel dönüşümden vatandaş, müteahhit ve teknik bürolar aynı anda bireysel olarak yararlanabiliyor. Sistemimizden aynı anda bireysel olarak yüz yüze veya iletişim araçlarıyla faydalanılabiliyor” dedi.


Dünya standartlarında bir ilçe için çalışıyoruz

Dünya standartlarında bir Bağcılar için çalıştıklarının altını çizen Çağırıcı, “Eğitimde, sanatta ve iş hayatında büyük yatırımlara imza atıyoruz. Amacımız Bağcılar’ı dünya standardını yakalamış bir ilçe statüsüne kavuşturmak” diye konuştu. 


Bu ilçenin çilesini çeken sefasını da sürecek

Metrosüylu, tramvayıyla ve depreme dayanıklı yepyeni binaları ile yeni bir Bağcılar inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Çağırıcı, “Bu ilçenin çilesini çeken hemşerilerimin yine bu ilçenin sefasını sürmesini istiyorum. Metrosuyla, tramvayıyla ve depreme dayanıklı, otoparklı yeşil mahalleleriyle yeni bir Bağcılar inşa ediyoruz. Eğitimde, sanatta, iş hayatında büyük yatırımlara imza atıyoruz. Eğitimde, sağlıkta, iş hayatında dünya standardını yakalamış bir ilçe için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.


Ulaşımın kesişme noktası olacak

Dünya çapında kültürel aktivitelerin nabzının attığı bir Bağcılar için çalıştıklarının altını çizen Çağırıcı bölgedeki ulaşım yatırımlarına da değindi. Çağırıcı, “Bağcılar-Kabataş tramvay hattıyla birlikte Başakşehir-Yenikapı metro hattı tamamlanmak üzere. Bu hattın Bağcılar’da 6 tane istasyonu var. Bu büyük bir imkan. Bağcılar’dan metroya binen vatandaşımız, Yenikapı’dan transferlerle Sarıyer’e, oradan  Marmaray  ile Anadolu yakasına geçerek kısa sürede Kartal’a gidebilecek. Diğer taraftan 3 metro hattı daha yapılacak. Bu hatlar da hayata geçirildiğinde, Bağcılar bütün ulaşım ağına entegre olacak ve ulaşım meselemiz çözülmüş olacak. Bağcılar 4 metro, 1 tramvay hattıyla yakın gelecekte ulaşım kesişme noktası olacak” şeklinde konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön