19 / 04 / 2024

Ankara-Yozgat arası hızlı tren ile 50 dakikaya inecek!

Ankara-Yozgat arası hızlı tren ile 50 dakikaya inecek!

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hızlı tren yatırımının sonucunda Ankara-Yozgat arası seyahat süresinin 50 dakikaya düşeceğini, bunun yatırımcılar başta olmak üzere tüm paydaşlara önemli avantajlar sunacağını vurguladı...



ORTA Anadolu’nun cazibe merkezlerinden biri olan Yozgat, her geçen gün yatırımcıyı bölgeye çekmede devam ediyor. Bu durum özellikle kamunun gerekli altyapı çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirmesinden kaynaklanıyor.

Para'da yer alan habere göre; Hükümet Sözcüsü ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, bu kapsamda yatırım altyapısının geliştirilmesi başta olmak üzere bölgede var olan potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla Yozgat ve bölge kalkınmasına katkı sağlayacak büyük ölçekli yatırımlara hız verildiğini belirtti.

Son 16 yılda Yozgat’a yapılan yatırım tutarının 17.2 milyar TL olduğunu belirten Bozdağ, bu yatırımların başında havaalanının geldiğini söyledi. Bozdağ, “Havaalanının temelini bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte atmış bulunmaktayız. Bunun yanında Yozgat’ta özellikle sanayi yatırımlarına gösterilen talebin karşılanması için havaalanına 2 km uzaklıkta BOZOK Organize Sanayi Bölgesi yakın zamanda sanayicilere hizmet etmeye başlayacak. Özellikle yurtdışı kaynaklı yatırımların bölgeye çekilmesi amacıyla havaalanının bölgede olacak olması ve havaalanı ile Organize Sanayi Bölgesi arasındaki mesafenin 2 km olması yatırımcılar açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca kurulacak olan Bozok OSB yakınlarında kümelenme faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla Küçük Sanayi Sitesi kurulması çalışmaları da hızlandırılmıştır” dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK MODERN ŞEHİR HASTANESİ YOZGAT'TA

Yatırım altyapısının geliştirilmesi, ekonomik faaliyetlerin çeşitlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek önemli çalışmalardan birinin de Yozgat’tan geçecek hızlı tren olduğunu söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

“Hızlı tren yatırımının sonucunda Ankara-Yozgat arası seyahat süresi 50 dk’ya düşecek, yine yatırımcılar başta olmak üzere diğer paydaşlara önemli avantajlar sunacaktır. Yozgat’ta yapılmış olan en önemli yatırımlardan bir tanesi de 142.000 m2 alana 475 yataklı olarak kurulmuş ve Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi’dir. Bu alanda gerçekleştirilmiş olan yatırım sadece Yozgat için değil bölge illeri açısından da sağlık sektöründe ilklere öncü olduğu için çok önemlidir. Yozgat zengin tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve yeraltı kaynaklarıyla da önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Termal kaynaklar bakımından oldukça zengin olan Yozgat’ın jeotermal kaynakların ekonomiye kazandırılması çalışmaları sürdürülmektedir. Maden yatakları bakımından da zengin olduğu düşünülen Yozgat Türkiye’nin en büyük uranyum rezervlerine sahiptir. Bunun dışında zengin tarihi geçmişi ile öne çıkan Yozgat’ta dünyada 2 örnekten bir tanesi olan 2000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sarıkaya Roma Hamamı yer almakta olup, yapılan çalışmalar neticesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmıştır. Roma Hamamı hem Yozgat’ın hem de Türkiye’nin tanıtımında önemli bir rol oynayacaktır.”

HAVAALANI VE HIZLI TREN İLE YATIRIM ALTYAPISI TAMAMLANIYOR

Yozgat’ın Konya Ovası Projesine Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (KOP) dâhil edilmesiyle birlikte il özelinde birçok projeye destek verildiğini vurgulayan Bozdağ, Bu durumun ilin sosyo-ekonomik altyapısının gelişmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Yozgat’ın KOP’a dahil olduğu günden bugüne 40 milyon TL yatırım aldığını hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu yatırımları açısından öncelikli illerin arasında yer alan Yozgat, sadece bu özelliği ile yatırımcıyı çekmiyor aynı zamanda yatırımcıya sıfır bürokrasi sözü veriyor. İl özelinde uygulanan bu yatırım ekosistemi yatırımcılarımıza birçok kolaylık sağlıyor. Biz yatırımcının maliyetlerini minimize etmek için farklı disiplinlerde çalışmalar yaparak, destek ve hibe mekanizmaların tanıtılması için iş dünyasına yönelik yurtiçi ve yurtdışı zirveler düzenledik. Bu çalışmaların ardından zirvelerin meyvesini 2017 yılı sonu ve 2018 yılı ilk yarısı itibarıyla almaya başladık. Yurtiçi ve yurtdışında farklı sektörlerde fabrikaları olan 4 iş adamı 2018 yılı ikinci yarısında yatırımlarının bir kısmını ilimize getirme kararı almıştır. Kamu yatırımları açısından il özelinde memnuniyet kontrollerimizde vatandaş memnuniyeti ortalamanın üzerinde seyretmektedir. Fakat, yatırımı sadece kamunun görevi olarak düşünmek eksik olur. Bunun için yatırımlarda asıl önemli olan husus kamu yatırımları ile özel sektör yatımlarını eşzamanlı gerçekleştirmek ki böylece ilin kalkınması artan oranda artsın, il bütünüyle kalkınmada rol alabilsin. Biz Yatırımcıyı hem kendilerinin hem de Yozgat’ın kazanması, ardından ülkemizin kazanması için Yozgat’a bekliyoruz.”


Geri Dön