19 / 04 / 2024

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED-GOLD sertifikasını almaya hak kazandı.



Türkiye'de yaygınlaşan hızlı tren ağının en önemli istasyonlarından  Ankara  Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından LEED-GOLD sertifikasını aldı. 2013 yılında tasarımına başlanan ve LEED GOLD sertifikası hedefi ile yola çıkılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi'nde tasarım, inşaat ve devreye alma aşamalarında LEED sertifikasının birçok farklı gerekliliklerini sağlayarak, LEED-CS (Çekirdek ve Kabuk) kategorisinde GOLD derecesi almaya hak kazandı.

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Böylece Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Türkiye’nin LEED sertifikalı ilk tren istasyonu oldu. Proje, bu sayede 2019 itibarı ile Türkiye’nin, Avrupa’da en fazla LEED sertifikalı binalar istatistiğinde 1 numaraya yükseldi. Cengiz, Limak ve Kolin şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ve halen işletmesi devam eden projede, tren garının yanı sıra 134 odalı bir otel, 164 mağazadan oluşan bir AVM ve 4 bin 500 metrekare ofis alanı bulunuyor. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip olan garda 6 adet peron ve 26 adet bilet gişesi yer alıyor.

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!Ankara, yüksek hızlı demir ağlarla örülüyor!


Geri Dön