24 / 04 / 2024

Ankara Yurtbeyli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Ankara Yurtbeyli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Haymana İlçesine bağlı Yurtbeyli Mahallesinin ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Levent Gök, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..



Ankara Yurtbeyli nin ulaşım sorunu mecliste!


Ankara Milletvekili Levent Gök,  Ankara  Haymana İlçesine bağlı Yurtbeyli Mahallesinin ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Levent Gök, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu.


Yurtbeyli’nin Katrancı üzerinden ve Sarıyayla üzerinden olmak üzere Haymana bağlantı iki yolunun da (Grup Köyleri yolu) kullanılamaz durumda olduğunu belirten Gök "Ankara - Haymana yol çalışmalarının bitirilememesi gerekçe gösterilerek anılan yol çalışması başlatılmamış, yerleşim birimlerindeki vatandaşlarımızın ulaşım mağduriyetleri ağırlaşarak sürmektedir.


Ankara - Haymana yol çalışması bahanesiyle Grup yol çalışmasına başlanmazken Sarıyayla ile Büyükyağcı güzergâhındaki ASKI Su Fabrikasının yolu yapılmış bulunmaktadır. " dedi.


Yurtbeyli mahallesinin kanalizasyon şebekesi de bulunmadığını dile getiren Gök, Yurtbeyli sakinleri bu sıkıntının giderilmesini yıllardır beklemekte olduğunu belirtti.


Gök, "ASKİ tarafından yürütülen su aboneliği işlemlerinde de Yurtbeyli sakinlerinden ödeme güçlerini aşan miktarda abonelik bedeli talep edilmektedir. Yurtbeyli’de ikamet eden bir vatandaştan İşçilik, Kanal Katılım Bedeli, Mekanik Sayaç Bedeli, Şebeke Hissesi ve KDV adı altında toplam 2.524, 92 TL abonelik bedeli tahsil edilmekte olup diğer mahallelerle karşılaştırıldığında vatandaşlar hem bu bedeli karşılayamamakta, hem de haksızlığa uğradıklarını düşünmektedir." şeklinde ifadelerde bulunarak 3 soru sordu.


1- Yurtbeyli mahallesini Haymana’ya bağlayacak Grup Köy Yolları olarak anılan yol çalışmasının bir an önce başlatılıp mağduriyetin giderilmesi için ilgililere ne zaman talimat vereceksiniz?


2- Yurtbeyli kanalizasyon şebekesi yapımına ne zaman başlanacaktır? İş ne zaman bitirilecektir? Bugüne kadar niçin yapılmamıştır?


3- Yurtbeyli mahallesinde ASKİ aboneliğindeki eşitsizliğin giderilmesi için bir talimat verecek misiniz?





Geri Dön