26 / 04 / 2024

Ankara'da Altındağ'da 45 binden fazla gecekondu yıkıldı!

Ankara'da Altındağ'da 45 binden fazla gecekondu yıkıldı!

ANKARA'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder ve Ulubey Mahallesi'nde başladığı yıkını çalışmalarına devam ediyor. Altındağ'da 45 binden fazla gecekonduyu yıktı.



ANKARA'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder ve Ulubey Mahallesi'nde başladığı yıkını çalışmalarına devam ediyor. Göreve geldigi günden itibaren Altındağ'da 45 binden fazla gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder ve Ulubey Mahallesi'nde kararlı yıkını çalışmasını sürdürüyor. 


Ulubey'de 240.33, 24032, 24031 adalarda 400 kaçak yapının yıkımım sürdüren Altındağ Belediyesi, kararlı tutumundan vazgeçmiyor. Önder Mahallesi'nde ise 24052. 24053. 

24054.24055. 23418. 23419. 

23427,23428,23429, 24430, 24264, 23426 numaralı adalarda ise 900 kaçak yapının yıkımına devanı eden ekipler, iıııar planına göre park yapılacak olan 22446 numaralı adayı da gecekondulardan temizledi.

 

Kararlı mücadelesini sürdüren Altındağ Belediyesi, bölgeyi kaçak yapılardan tümüyle arındırmaya kararlı... "Biz Altındağ'da ezber bozduk. 

10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. ÜsIelik bu sürede bir lek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini isliyor. 

Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz." diyen Başkan Tiryaki, yıkınüarm süratle devam edeceğinin altını çizdi. Çok hızlı çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Tiryaki, 2 ay gibi kısa bir sürede kimisi tek katlı, kimisi çok katlı binlerce kaçak yapının yıkıldığını söyledi. Yıkımların daha da lıız kazanacağını söyleyen Veysel Tiryaki, "Allah kısmet ederse Altındağ'ı çok daha güzel günler bekliyor." dedi. 

"Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Altındağ'ın diğer mahallelerini nasıl yıktıysak, nasıl geri adnıı atıııadıysak ve yolumuzdan hiç döıııııediysek, viııe aynen böyle olacak. 

Bugüne kadar 45 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıktık. Söz verdiğimiz gibi yıkımlarımızı sürdürüyoruz. Altındağhlar her şeyin en iyisini hak ediyor." diyen Başkan Tiryaki, kararlılığını gözler önüne serdi. 

Yıkınüarm vatandaş tarafından istendiğine dikkati çeken Başkan Tiryaki, "Bu bölge yıkımın önünde pek çok engeli olaıı bir mahalleydi. 

Burada yıkını başlatabilmek için çok fazla engelle mücadele etmek zorunda kaldık. Bölgenin suç örgütlerinin ve göçmenlerin yerleşim yeri okluğunun farkındayız. Ancak herkes bilsin ki, vatandaş istemediği sürece hiçbir mahallemizde yıknıı yapmadık. Burada da asıl hak sahiplerinin yüzde 99'u bu yıkımı istiyor ve yülaıdır bekliyordu." dedi. 

"Bu zamana kadar ne dediysek, yaptık. Bundan soma da öyle yapacağız. Vatandaşlarımıza sağduyulu tavırları ve sabırları için teşekkür ederini." peıı Başkan Tiryaki, dedikodulara kulak asılmaıııası gerektiğini de vurguladı. 


Güçlü ANADOLU


Geri Dön