20 / 04 / 2024

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da 2 yıldır devam eden arsa kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne karşı yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.



Ankara'da kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan 106 kişiye yönelik  Ankara  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; kendilerini Kamuda görevli Daire Başkanı olarak tanıtan dolandırıcılar kamu arazilerinin satışını yapmak vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı.  Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda dolandırıcıların, 300 milyon liralık vurgu yaptığı ortaya çıktı.

Ankara da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Polis ekiplerinin 2 yıl süren takibinde örgüt üyeleri dolandırdıkları kişilere devlet büyüklerinin yakını olduklarını söyledi. Dolandırıcılar mağdurları ikna ederken şirket veya ofis isimlerini kullandı.

DAİRE BAŞKANI OLARAK KENDİLERİNİ TANITMIŞLAR 

Kamuda çalışan örgüt üyeleri kamu binalarında kendilerine özel oda ayarladı. Kendilerini daire başkanı olarak tanıtan örgüt üyeleri mağdurlara sahte sözleşme imzalattı. Ayrıca örgüt üyeleri kamu dairelerinin kısaltmalarını kullanarak kendilerine şirket açtı.  Mağdurlar da kamu hesaplarına para yatırdıklarını düşünürken şirket hesaplarına ödeme yaptı.

Ankara da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

TAPU MEMURLARININ YERİNE GEÇMİŞLER

SMS paketi satın alan örgüt üyeleri mağdurlara 'Tapu Müdürlüğü' başlığı ile işlemlerinin başladığını belirten bilgilendirme mesajı iletti. Tapu Müdürlüğünde görev alan kamu personelleriyle anlaşarak işlem yapılan alana geçen dolandırıcılar mağdurlara sahte tapu teslimi yapıldı.

Yer teslim tutanağı yapıyor gibi görünerek örgüt üyelerine ait araçlara 'Kamu Taşıtı' olduğu izlenimi veren araç kartı koyarak arazi gösterimi yapıldı. Bu yöntemle 160 mağdurdan 300 milyon TL vurgun yapıldı.
 

TEMİZLİK GÖREVLİSİ 1 YILDA İŞ ADAMI OLDU

2016 yılından önce hiç bir mal varlığına sahip olmayan örgüt üyesi bu sayede zenginleşerek lüks araç satın alıp, lüks rezidans dairelere taşındı.

Örgüt liderlerinde Atakan A. dolandırıcılıktan elde ettiği gelirle oto galeri işine girdi. Temizlik görevlisi olan örgüt üyesi ise iş insanı ünvanına sahip oldu.
 

ÖNCE DOLANDIRDILAR SONRA ALAY ETTİLER

Ekipler tarafından yapılan teknik incelemeler sonucundan mağdurları aldatarak vurgun yapan örgüt üyelerinin mağdurlarla dalga geçtiği görüldü. Diğer yandan örgüt üyeleri bazı mağdurları arsanın değerlendirdiğini söyleyerek ikinci kez dolandırdı.
 

106 GÖZALTI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, incelemelerin ardından 14 kentte eş zamanlı 400 polisin de katılımıyla 'Arsa Avcısı' operasyonu başlattı.  Yapılan baskında  Atakan A., Hasan Y., Turhan B., Gökhan Y. ve avukat ve kamu görevlilerinin de yer aldığı 106 kişi gözaltına alındı. Ankara Mali Şube Müdürlüğü ile MASAK'ın ortak çalışma neticesinde suçtan elde edilen gelirler dahilinde Örgüt yönetici ve üyelerine ait 8 Adet araç, 40 işyeri, konut, arsa ve 30 milyon lira ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında kamuya ait arazilerin hazine adına satışını yapan  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile ortak çalışma yapıldı.
Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!


Geri Dön