29 / 03 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı!

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı!

Ankara'da kentsel dönüşümde turuncu masa kolaylığı sağlanıyor. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğüne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de sistemli çalışmalar yapılarak Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hız kazanması ve vatandaşların evrak işlemleri esnasında beklememesi için  Ankara  İl Müdürlüğünde “Turuncu Masa” ön kabul ofisi oluşturuldu. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğüne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de sistemli çalışmalar yapılarak Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak.


Bakanlığın logo renklerinden esinlenilerek isimlendirilen ön kabul ofisi ile 2014 yılı dokuz aylık sürecinde 20.000 in üzerinde evrak sirkülasyonu olan ilgili şube de, daha sistemli ve süratli bir hizmet verilmesi hedefleniyor.

Ekim ayı itibariyle; 6306 sayılı Kanun yürürlüğe girdiğinden beri Ankara da toplam 3475 riskli yapı tespit edildi. Riskli yapıların 600 adedi yıkılmış olup diğer binalarda da tebligat ve tahliye işlemleri devam ediyor.

2014 yılı Ekim ayı için 3035 bağımsız bölüme 2 milyon 250 bin TLkira yardımı ödemesi yapıldı. Aylık ortalama dokuzyüz kira yardımı başvurusu yapılıyor ve başvurular il Müdürlüğünce değerlendiriliyor.


Aylık Ödeme yapılan kira listeleri ve eksik evrakları sebebi ile ödeme yapılamayan hak sahiplerine ait isim listeleri İl Müdürlüğünün şeffaf ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda periyodik olarak güncellenerek www.csb.gov.tr/iller/ankara/  internet adresinde “Kira Yardımları Web’ de” başlığıyla yayınlanıyor.


Geri Dön