24 / 04 / 2024

TOKİ, Ankara'da kentsel dönüşümle 20 bin konut inşa ediliyor!

TOKİ, Ankara'da kentsel dönüşümle 20 bin konut inşa ediliyor!

Ankara'da 775 adet konut, kura ile sahiplerine teslim edildi. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Ankara'da kentsel dönüşümle 20 bin konut inşa ettiklerini açıkladı.



Mamak'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 775 adet konut, kura ile sahiplerine teslim edildi. Ankara’da düzenlenen kura çekilişi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Kurada, dönüşüm alanlarında hayata geçirilen 775 konut, hak sahiplerine teslim edildi.

 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 135 BİN KONUT İHALE EDİLDİ"

 

TOKİ Başkanı Turan, İdarenin kentsel yenileme programları kapsamında 54 ilde yerel yönetimlerle birlikte yaklaşık 72,5 milyon metrekare alanda aktif projeler yürütüldüğü bilgisini paylaştı. Sadece kentsel dönüşüm kapsamında 135 bin konutun ihale edildiğini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

 

“Kentsel dönüşümde Ankara’da çok başarılı projeler üretiliyor. Şu anda Ankara’da sadece kentsel dönüşüm kapsamında inşaatı devam eden konut sayısı 20 bin. Bunun yaklaşık 8 bin 500’ü Mamak’ta, 5 bin 700’ü de Sincan’da bulunuyor. Anayurt ve Gülseren Mahallesi Projesinde ise 5 bin 202 konut planlanmıştır. Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerini içine alan projede şimdiye kadar ihale edilen konut sayısı toplam 3 bin 880’dir.”

 

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; Kentsel dönüşüm projelerinin, diğer konut uygulamalarından daha zor ve karmaşık olduğunu belirten Turan, afet riski ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu alanlarda farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi. 


Geri Dön