25 / 04 / 2024

Ankara Yamaçevler'e dönüşümle 4 bin konut!

Ankara Yamaçevler'e dönüşümle 4 bin konut!

Ankara Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi olan Yamaçevler’in yeni silueti gün yüzüne çıktı. Bölgeye dönüşümde 4 bin konut inşa edilecek.




Yenimahalle Belediyesi'nde yer alan habere göre, dört gözle beklenen kentsel dönüşüm projesini maketi ve görselleri üzerinden masaya yatıran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bu Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bizim için çok önemli. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömeceğiz” diye konuştu.


 
13 bine yakın vatandaşa modern yaşam

Ankara Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar Mahallesi sınırları içerisinde kalan gecekondu bölgesinde görüntü kirliliğine son verilecek.

Yenimahalle'ye ve Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık 67 hektarlık alanda, 5 bin 200 kişinin yaşamına devam ettiği mevcut bin 500 gecekondunun etap etap yıkımını yaparak bölgede modern binaları inşa edecek.

2 etaptan meydana gelen proje kapsamında 2+1, 3+1 daire tiplerinde toplam 4 bin konut inşa edilecek.

Proje içerisinde; 3 adet cami, 1 adet ilkokul, 1 adet ortaokul, 1 adet lise, 2 adet sosyo-kültürel tesis, 3 adet sağlık tesisi ve 1 adet resmi kurum alanı konumlandırılırken toplam 174 bin metrekarelik yeşil alana 15 park yapılacak.


 
Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi


Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Yenimahalle için hayati önem taşıdığını dile getiren Belediye Başkanı Yaşar, “Tek amacım Yenimahalle'de gecekonduyu tarihe gömmek. Burası ilçemizin son gecekondu bölgesi. Bölgede bin 500 gecekondu hak sahibi bulunuyor. Vatandaşlarımızla da görüşmelerimizi yaptık. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Burası bizim için çok önemli. İnşallah tapu teslim törenini de hep beraber, güle oynaya yapacağız” diye konuştu.


Geri Dön