25 / 04 / 2024

Ankara Yamaçevler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Ankara Yamaçevler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara hızla devam ediliyor. 



Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; proje içerisinde 66 hektar alanda bin 500 adet gecekondunun kentsel dönüşümü yapılıyor. Gecekonduların yüzde 75’inin yıkımını tamamlayan belediye ekipleri, hafriyat alımı ve alan düzenlemesi yapıyor. 4 bin konutun bölgeye kazandırılacağı projenin, 174 bin metrekarelik yeşil alan ve 15 parkı içinde bulunacak şekilde yapımı planlanıyor. Amacının gecekonduyu tarihe gömmek olduğundan bahseden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şu açıklamalarda bulundu:

“Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, modern, yaşanılabilir ve sosyal bir semt oluşturmak istiyoruz. Bölgede yaşayanlar ile gerekli görüşmeleri yaptık ve sürekli görüşme halindeyiz. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Yenimahalle’mizde başka gecekondu bölgesi de kalmadı.”


Geri Dön