19 / 04 / 2024

Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, riskli yapıların vatandaş tarafından yıkılması durumunda KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi kararının kentsel dönüşümü hızlandıracağını açıkladı.



Artvin Yusufeli'de yapımı süren Yusufeli Barajı'nda incelemeler gerçekleştirem Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, bir gazetecinin, Resmi Gazete'de yayımlanan, riskli yapıların yıkımı halinde KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesi hakkında kararın kentsel dönüşüme faydalarının ne olacağıyla ilgili soru sorması üzerine, "Kentsel dönüşüm ülkemizin en önemli gündem maddesi. Bakanlığımızın en önemli projesi." ifadelerini kullandı.

 Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kurum, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'da açıkladığı gibi, Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü 5 yıl içinde yapmak üzere çalışmaları gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Bakan Kurum, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kendi inşaatını yapan hak sahibi vatandaşların riskli binalarda kendi inşaatlarının 1,5 katı kadar inşaatı yapmaları durumunda KDV oranını yüzde 18'den yüzde 1'e düşürdüklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

"Bu çerçevede kentsel dönüşümü riskli binalarda önünü açmak ve hızlandırmak adına böyle bir karar alındı. Eminim ki kentsel dönüşümü hızlandıracak ve vatandaşlarımıza KDV noktasında destek olacak bu kararla süreç hızlanacaktır. Tabii bunun dışında Bakanlığımızın diğer destekleri de devam etmektedir. İnşallah koyduğumuz hedef doğrultusunda kentsel dönüşüm sürecini tamamlamak istiyoruz."

Evini kendi dönüştürene KDV indirimi!

Kentsel dönüşümde KDV indirimi!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

 


Geri Dön