28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm kat sınırı

kentsel dönüşüm kat sınırı

Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde katma değer vergisi (KDV) yüzde 1 olarak belirlendi.

Kentsel dönüşümde kredi miktarı arttı! Sektör memnun!

Risk Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Yüksek Mimar Caner Ataseven, kentsel dönüşüm güçlendirme kredisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Evini dönüştürecekler bu habere dikkat!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi için vatandaşa sunulan faiz destekli kredilerde limitler yüzde 60 arttırıldı. Evini güçlendirecek ya da dönüştürecekler için kredi limiti yükseltildi.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya yükseltildi.

Kentsel dönüşümde KDV avantajında 'metrekare' şartı!

Evini kendi dönüştürene KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indi. Yüzde 1 KDV oranı için, yeni inşaat alanının mevcut inşaat alanının 1,5 katı ile sınırlandırıldı.

Murat Kurum: KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, riskli yapıların vatandaş tarafından yıkılması durumunda KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi kararının kentsel dönüşümü hızlandıracağını açıkladı.

Evini kendi dönüştürene KDV indirimi!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için önemli adımlar atıyor. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde sonra yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecek.

Kentsel dönüşüme kat sınırı geliyor!

Kentsel dönüşüme 6 kat sınırı geliyor, Yeni İmar Kanunu'na göre şehrin siluetini bozacak yapılara izin verilmeyecek

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Meram Küçükaymanas kentsel dönüşüm projesi ihalesi 2 Mayıs'ta!

Meram Belediyesi tarafından Küçükaymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi ihale ediliyor. Toplam 195 konutun yapılacağı inşaat için ihale 2 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

Kentsel dönüşümde kat karşılığı bitiyor!

GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, , “Çalışmaları süren yönetmelikle artık kentsel dönüşüm kat karşılığı yerine bedel karşılığı ile yapılacağı bir vizyon sunulacak. Böylelikle müteahhide fazladan kat verilmeyecek." açıklamasını yaptı.

Bilal Uçar, imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumuna katıldı!

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katıldı.

Yeni Mamak kentsel dönüşüm 5. etapta kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Mamak 5. Etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 17. 355 metrekarelik arsa alanı üzerinde 34 milyon 710 bin TL sermaye bedeli ile kat karşılığı inşaat yaptırılacak.

Kentsel dönüşüm projelerinde asıl kazanç kat maliklerinin!

Aydın Aslandağ bir kentsel dönüşüm projesinde, harcanan zaman ve alınan risklere rağmen bir müteahhittin kazancının, kat malikinin kazancının çok altında kaldığını söyledi.

Kentsel dönüşüm kat sayısını artırmak olmamalı!

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu kapsamında, "Turizm Alanlarında Kentsel Konuna ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Osman Aydın: "Kentsel dönüşüm, kat sayısı düşük binaların daha yüksek katlı binalara dönüştürülmesi olmamalıdır. " dedi.

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

kentsel dönüşüm kat sınırı Haberi

kentsel dönüşüm kat sınırı

Yeminli Mali Müşavir Ali Çakmakçı, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazıda ''Kentsel dönüşümde KDV oranı kimi, nasıl etkileyecek?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Bilindiği üzere, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapılara (Riskli alan, Rezerv alan, Riskli yapı) yönelik dönüşüm projeleri çerçevesinde (kentsel dönüşüm alanlarında) yapılan binalarda taşınmaz maliklerinin doğrudan kendilerinin bina yapımlarına ilişkin inşaat hizmeti almalarında KDV, arsa karşılığı inşaat işlerindeki gibi (trampa/mal değişim sözleşmeleri) yüzde 1 yerine, yüzde 18 gibi daha yüksek oranda uygulanmaktaydı. Bu fiili plandaki aksaklık ve yaratılan haksız durum, taşınmaz maliklerinin doğrudan doğruya kendilerince yaptırılan bu projelere ilişkin KDV oranının da indirilerek bize göre çok geç te olsa giderilmesine olanak tanımış oldu.

30 Ocak 2021 tarihli ve 31380 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan...