26 / 04 / 2024

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya yükseltildi.



Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizin deprem kuşağında olması ve eski yapılar nedeniyle yıkılma ya da hasar alma riskinin bulunması nedeniyle devlet faiz destekli kredi tutarını artırma kararı verildi.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kanun kapsamında 6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerinde bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarları yenilendi.

Binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin lira kredi 80 bin lira oldu.

Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin liraya çıktı.

Birden fazla evi olanlarla ilgili verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği arttı.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

KREDİ VADESİ 120 AY

Uygun şartlarda kredi almak isteyenlere 120 aya kadar vade yapabilme ifırsatı sunuldu. Günümüz şartlarında bir evin ortalama maliyeti 200 bin lirayı buluyor.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

YÜZDE 3-4 DAHA DÜŞÜK FAİZ

6306 sayılı kanun ile yapısı riskli yapı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin anlaşmalı bankalardan kullanacağı kredilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği sayesinde standart konut kredilerine göre yıllık bazda yüzde 4 ile yüzde 3 arasında daha düşük oranda konut kredisi faiz imkanı sağlanıyor.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

NE ZAMAN BAŞVURULMALI?

Faiz desteğinden yararlanılabilmesi için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde bankaya başvuru yapılmış olması gerekiyor. Bu karar ile Bakanlık tarafından onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak bildirildi.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

KİRA YARDIMI ALANLAR KREDİDEN YARARLANAMIYOR

Kiracılar (en az 1 yıldır kiracı olarak oturanlar) veya kat malikleri (en fazla 5 dairesi olmak üzere) kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabilirler. Eğer bir binayı birden fazla kişi kullanıyorsa bu durumda kat malikleri toplu halde aynı anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapması şartı bulunuyor.

Kira Yardımı desteğini tercih edenler bu destekten yararlanamıyor.

Kentsel dönüşüm faiz desteği kararı Resmi Gazete'de!

Dönüşüme 200 bin TL kredi limiti!

Riskli bina sakinlerine dev kredi fırsatı!


Geri Dön