26 / 04 / 2024

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.



Rize'de kentsel dönüşümün birinci etap çalışmalarına başlandı. Deniz dolgusu üzerine yapılmış, yıkılma riski olan binaların boşaltılması için mülk sahipleri ve kiracılara bildiriler iletildi. Sabah'tan Oğuz Bal'ın haberine göre; çok sayıda iş yerinin yıkılacağı kentsel dönüşüm kapsamında işletmeciler kendilerine yeni yer bakmaya başlarken, bu durumu fırsata çeviren bazı dükkan sahipleri kira fiyatlarını iki kat artırdı. 

Yıkılacak bloklarda esnaf olan Selim Kaya artan fiyatların kendilerini mağdur ettiğine dikkat çekerek, "Fiyatlar anormal derecede yükseldi mülk sahibi olanlar, belediyenin yıkıma başlayacağını duyunca kiraları yükseltti. 5 Bin lira kirası olan yere şimdi 8 – 9 Bin lira istiyor. Kimisi ise 2 seneliğini peşin istiyor" dedi.

Rize de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Bir diğer esnaf Yusuf Yazıcı ise bu ay sonuna kadar dükkanları tahliye etmek zorunda olduklarını belirterek, "6 ay önce 8 bin lira kira isteyenler şimdi iki katını istiyor. Üstüne birde 1 yıllık peşin vereceksin diyorlar. Hayatımızı sürdürmemiz için mecburen başka bir yere işyerimizi taşımak zorundayız. Rize küçük bir yer olduğundan şuan dükkanlara çok talep var. Bunu da fırsata çevirdiler" şeklinde konuştu. 

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!

Rize'deki riskli yapılar için harekete geçildi! Dönüşüm başlıyor!


Geri Dön