26 / 04 / 2024

İzmir'e dönüşümle 40 bin konut geliyor!

İzmir'e dönüşümle 40 bin konut geliyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İlk hedefimiz 40 bin sağlıklı konut üretmek. İzmir'deki bu modelin tüm ülkeye örnek olacağına inanıyorum" dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek bir model uygulayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de başlattığı ilk etap kapsamındaki konutlar, 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle hak sahiplerine teslim edilecek.
 

Başkan Kocaoğlu: İlk hedefimiz 40 bin konut


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm için yaptıkları depreme dayanıklı, sağlıklı ve konforlu binaların birer birer yükselmesiyle, vatandaşların bu işe olan inancının giderek arttığını ve sürecin ciddi anlamda hız kazandığını belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Her zaman söylüyorum. Kentsel dönüşümün başarısının temelinde, karşılıklı güven yatıyor.  İzmir  bunu sağladı ve başardı. Çünkü Belediye olarak hem vatandaşlarımıza hem de müteahhitlere verdiğimiz sözleri tuttuk. Örnekler ortaya çıktıktan sonra da hızlandık. İlk hedefimiz 40 bin sağlıklı konut üretmek. İzmir'deki bu modelin tüm ülkeye örnek olacağına inanıyorum" dedi.

4 Ekim'de 3. Etap'ın ihalesi var


Yıkılan eski konutların bulunduğu alanda "tamamı uzlaşmayla" gerçekleştirilmesi sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında 12 bin 809 metrekare alandaki 280 konut ve 33 işyeri yer alıyor.  İzmir'in yerel yönetimi, Türkiye’de milat olarak tanımlanan İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yüzde 100 uzlaşılan 422 konut ve 40 iş yerini kapsayan 2. etabın da temelini de attı. 12 blok, 385 konut, 21 konut altı ticaret, 31 ticaret, 120 odalı otel ve 78 ofisi kapsayan 3. etap için ise 4 Ekim 2018 tarihinde ihaleye çıkılıyor


Büyükşehir'den 7 bölgede dönüşüm


İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etabı tamamlanan Uzundere ile birlikte kentin 7 ayrı bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

Örnekköy


Yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürdüğü Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki yeni konutların da etaplar halinde inşaatına başladı. 18 hektarlık proje alanında toplam 3 bin 520 konut ve 338 adet iş yeri yer alıyor. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 180 bin metrekare büyüklüğündeki alanın temel atma töreni ile 2. Etap kurası çekildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim 2018 tarihinde Örnekköy 2. Etap için ihaleye çıkıyor.

Ege Mahallesi


Ege Mahallesi'nde de 70 bin metrekare alanda "yerinde dönüşüm" hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, alanda yaşayanların talep ve beklentilerini karşılayan, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek yeni yaşam alanları tasarlanan projeyi kamuoyu ile paylaştı. Bu doğrultuda başlayan uzlaşma görüşmelerinin halen devam ettiği ve projenin ilk etabını gerçekleştirmek üzere hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Ege Mahallesi 1. Etap için 27 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor.

Gaziemir Aktepe Emrez mahalleleri


1 milyon 220 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanı için kentsel tasarım ve mimari çalışmalarını kapsayan ulusal çapta “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Proje yarışması” yapıldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, eş değer ödül alan projelerden ve vatandaşlardan gelen taleplerle bir master plan çalışması ve mimari avan çalışması devam ediyor.

Bayraklı


Bayraklı dönüşüm projesi 600 bin metrekare büyüklüğündeki alanı kapsıyor. Halkın projeden beklentileri doğrultusunda hazırlanan kentsel tasarım ve mimari projeler bölge sakinleriyle paylaşıldı ve proje için görüşmelere başlandı. Görüşme ve sözleşme süreci alandaki iletişim merkezinde halen sürüyor.

Ballıkuyu


Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı 480 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanının 1. etabı için hazırlanan kentsel tasarım ve mimari projeleri hak sahipleri ve kamuoyuna lanse edildi. Ballıkuyu İletişim Ofisi'nde dönüşüm için görüşmelere başlandı.

Güzeltepe


Yaklaşık 210 bin metrekare büyüklüğündeki alanda durum tespitine ve proje hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

 

Uzundere 3. etap kentsel dönüşüm ihalesi 4 Ekim'de!

İzmir Örnekköy 2. etap kentsel dönüşüm ihalesi 11 Ekim'de!


Geri Dön