26 / 04 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Ankara'da kentsel dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde dönüşümün başlayacağını belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını cevapladı. 

Ankara'da Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut projelerinden biri olan 112 bin metrekarelik alandaki Saraçoğlu Mahallesi'nin dönüşümünün yapılacağını açıklayan Kurum, şöyle konuştu:

"Buradaki tesirli tüm yapıları, ağaçları koruyoruz, restorasyonlarını yapıyoruz ve Ankara'ya, hemşehrilerimize 100 bin metrekarelik, 7 gün 24 saat yaşayacak, Ankara'ya gelen herkesin uğrayacağı, içinde göletlerinin, dinlenme alanlarının, restoranların, kütüphanelerin olduğu çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunun ihalesini de yaptık. Hızlı bir şekilde, kısa zamanda bitirerek 2023'e geldiğimizde çok farklı bir Ankara'yı inşallah inşa etmiş olacağız. 210 tescilli anıt ağacımızın, tescilli yapılarımızın bulunduğu tüm alanı korumak ve restorasyonunu yapmak üzere bu projeyi yapacağız. Nasıl İstanbul'da akaretler varsa Ankara'nın da akaretleri Saraçoğlu Mahallesi olacak."

Bakan Kurum, Ankara'da Hergelen Meydanı'nın inşasına başlanacağına da dikkat çekerek, "Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Millet Bahçemiz bu yıl sonunda bitmiş olacak. Gölbaşı etrafındaki çevre düzenlememiz, Millet Bahçemiz, İmrahor Vadisi'nde ihalesini yaptığımız bahçemiz yine yıl sonunda tamamlanacak. Ankara'nın göbeğinde Cebeci Stadyumu'nu da yıkıyoruz, oraya da Millet Bahçesi yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Bursa'da kamulaştırma çalışmaları başladı!

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!


Geri Dön