25 / 04 / 2024

Ankara'da konut satışları hızlanacak!

Ankara'da konut satışları hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, Ankara'daki konut sektörünü ve satışları değerlendirdi. Ünal, "Satışlar hızlanacak" diye konuştu.



Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, konut satışlarında yılın ilk dört ayındaki performansı değerlendirdi. Ünal, İstanbul'un Nisan ayında 20 bin 66 adet ve ilk dört ayda da 76 bin 99 adetle en yüksek payı almaya devam ettiğini açıklayarak, "İstanbul'da konut satışlarındaki artış bu yılın ilk dört aylık dönemi itibariyle yüzde 18,3'ten yüzde 17,3'e geriledi. Ankara'da ise konut satışları ülke ortalamasının çok üstünde bir artış gösterdi. Satışlar, Nisan'da yüzde 12,8 artışla 13 bin 364 adede, ilk dört ay itibariyle de yüzde 13,7 artışla 50 bin 328 adede ulaştı'' dedi.


Ünal sözlerine şu şekilde son verdi: Ünal, "Konut satışlarında artık  Ankara  ile İstanbul arasındaki makas daralıyor. Ankara'nın büyümesi bir önceki yıla kıyasla İstanbul'a göre daha iyi. Ankara konut satışında ivme kazanıyor. Önümüzdeki yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının yeri değişecek. Bu sebeple Yapracık, Bağlıca ve Elvankent'te konut ihtiyacını artıracak. Gayrimenkul satışları artmaya devam edecek."



Sabah Ankara


Geri Dön