24 / 04 / 2024

Düşler Vadisi Riva'da konut satışları hız kesmedi!

Düşler Vadisi Riva'da konut satışları hız kesmedi!

Riva’da gayrimenkul satışları hız kesmedi. Bölgenin cazibesi, şehrin içinde ama doğayla baş başa konumu, golf sahası ve Riva Kanal projesi gibi yeni yatırımlarla arttı.




Son dönemde gayrimenkul piyasasında alım ve satımda gerek yüksek faiz, gerekse inşaatların tamamlanamama riski gibi sebeplerle ufak çaplı bir yavaşlama söz konusu. Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar'ın haberine göre, parası olan vatandaş da bu dönemde yatırımını gayrimenkul yerine yüksek getiri sunan alternatif yatırım araçlarında değerlendirdi. Ama hikayesi olan bölgelerde ve ekonomik gücü yüksek olan müteahhitlerde durum biraz daha farklı. Tıpkı bir hikayesi olan Riva ve gücünü köklü sanayi geçmişiyle pekiştiren Yılmaz İnşaat gibi. Evet bu iki unsur, Emlak Konut GYO güvencesiyle Galatasaray’ın Riva arazisinde birleşince hayata geçirilen “Düşler Vadisi Riva” projesinde satışlar hiç durmadı. Bunu biz değil rakamlar söylüyor. 

BÜROKRASİ VE SANAT CAMİASINDAN İLGİ VAR


Projeye ilginin yüksek olduğunu söyleyen Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, müşteri portföyünün genelde oturmak için gelip ev baktığını belirtti. Projeye ABD ve Avrupa’da yaşayan öğretim görevlisi ve işadamı gibi yüksek profüllü Türklerden de hatırı sayılır müşteri kitlesi oluştuğu belirtildi. Yılmaz, “Brokrasi ve sanatçı çevresinden de çok ciddi talep alıyoruz. Galatasaray camiasından da ev alanlar var” diye konuştu. Nitekim Galatasaray eski başkanı Dursun Özbek ve 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) üyeleri de projeden konut alan isimler arasında yer aldı. Genç ailelerden de projeye ilgi oldukça yoğun.


GOLF MERAKLILARI ÖZEL SOKAK İSTİYOR

Bölgenin İstanbul’da şehir merkezine çok yakın bir lokasyonda bulunması olf sahası ve Riva Kanal projesi gibi yeni yatırımlar da projeye olan ilgiyi artıran diğer unsurlar olarak dikkat çekiyor. Golf sahasının kesinleşmesiyle projeye gelen ve hep beraber konut alalım burada bir golf sokağı oluşturalım diyen İstanbul Golf Kulübü üyesi 20-25 kişi de şimdiden “Düşler Vadisi Riva” projesini markajına almış durumda. Hakan Yılmaz, golf sahasının inşaatının başlamasıyla beraber projeden ev almak isteyen kişilerin daha da artacağını dile getiriyor.

5 AYDA 70 VİLLA SATILDI


Proje toplamda 3 etapta bin 500 villadan meydana geliyor. İlk etapta bulunan 500 villanın 309 tanesi 5 ay önce satışa sunuldu. Bunun da 70 tanesiyle sözleşmeler imzalandı. Bunun yanı sıra 50’ye yakın da opsiyon ve kaparo alınan villalar bulunuyor. Satışa ilk etapta büyük metrekareli villalar yerine 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon tipi villaları çıkardıklarını söyleyen Yılmaz, “Ancak ilk etapta yer alan ve bizim hemen satışa çıkarmayı düşünmediğimiz 6+1 ve 5,5+1 tipi 15 tane büyük metrekareli villalarımıza daha çok talep geldi. Böyle olunca biz bunların 11 tanesini satmış olduk” dedi. Büyük villaların kendine özel havuzu ve 1 dönüm bahçesi mevcut. Satış fiyatı 5 milyon TL civarında. Projede en düşük villa fiyatı ise 1 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

İçinde küçük klinik olacak


Proje, farklılıklarıyla da oldukça dikkat çekiyor. 1 milyon 157 bin metrekare üzerinde hayata geçirilen villa projesinin içinde 70 bin metrekare park ve 207 bin metrekare özel orman alanı ile birlikte doğal su kaynakları bulunuyor. Sıfır katı atık, biyolojik gölet, gri su ve engelli dostu projenin içinde bir de küçük klinik de planlanıyor. Proje sakinlerine acil durumlarda desek vermesi için düşünülen klinik için görüşmeler şimdiden başladı.  İnşaat ise hafriyat aşamasında. Alt yapı çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Hakan Yılmaz, “İmalatımızı hiç durdurmadık. 2,5 sene içinde proje tamamen bitmiş olacak” bilgisini verdi.
 

13 soruda Düşler Vadisi Riva!


Geri Dön