26 / 04 / 2024

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun 4 sorunu TBMM'de!

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun 4 sorunu TBMM'de!

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



Ankara daki Çıkrıkçılar yokuşunun 4 sorunu TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Emir önergesinde "Ankara ile özdeşleşen mekanlardan biri olan Çıkrıkçılar Yokuşu, alışveriş merkezlerinin yırtıcı rekabetine rağmen her bütçeye uygun ürünleri, tarihi dokusu ve nostaljik yapısıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. Neredeyse bin yıllık bir geçmişe sahip olan bu yokuş, Ankara Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’nin olduğu bir yerde bulunduğu için aynı zamanda bir turizm değeri olarak yerini almaktadır." dedi.

Vehbi Koç gibi önemli iş adamlarını ülkeye kazandıran bu yokuşun, Ankara’daki alışveriş merkez (AVM) sayısının artmasının ardından kendi kaderiyle baş başa bırakıldığının görüldüğünü belirten Emir, "AKP iktidarının alışveriş merkezlerini teşvik eden ve küçük-orta dereceli esnafı bitiren politikaları ile birlikte, buradaki esnaf adeta kan ağlamaktadır. Nişan-düğün sezonunun yaklaşmasına karşın esnaf bazı zamanlar neredeyse siftah yapamadan dükkânını kapatmak durumunda kalmaktadır. Bunun yanında sık sık yaşanan elektrik kesintileri, elektrikle çalışan kepenk kullanan esnafın bazen tüm gün dükkânını aşamamasına neden olmaktadır." diyen Emir bu bağlamda 4 soru sordu.

Emir'in soruları

1- Çıkrıkçılar Yokuşu’na, tarihi dokusuna zarar vermeden, ayakta tutmak için hazırlanmış bir proje var mıdır?

2- Çıkrıkçılar Yokuşu’na belirli saatlerde araç girişi yasak olmasına rağmen esnafın işini de engelleyecek düzeyde araç trafiği yaşanmaktadır. Trafik polisleri, bu sokağa araç girişi konusunda denetimlerini düzenli olarak yapmakta mıdır? Buraya yasak saatlerde araç girişinden dolayı son bir yıl içinde kaç kişiye, ne kadar trafik cezası kesilmiştir?

3- Çıkrıkçılar Yokuşu esnafı sık sık elektriklerin kesilmesinden şikâyetçidir. Bu sokağın elektrik hatları hangi trafo veya trafolardan gelmektedir? En son ne zaman bu konuda bir yenileme çalışması yapılmıştır?

4- Çıkrıkçılar Yokuşu’nun Anafartalar Caddesi girişinde planlanan park ile yerin altında olacağı ifade edilen tuvaletlerin yapımı ne zaman tamamlanacaktır?

 


Geri Dön