25 / 04 / 2024

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı protesto edildi!

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı protesto edildi!

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı 240 akademisyen tarafından protesto edildi. Meslek kuruluşlarının yöneticileri, eğitim kurumlarındaki akademisyenler ve araştırmacılar ortak imza ile açıklama da yaptı.



240 akademisyen Ankara’daki tarihi yapıların yıkımını protesto için eylem yaptı. Meslek kuruluşlarının yöneticileri, eğitim kurumlarındaki akademisyenler ve araştırmacılar ortak imza ile açıklama da yaptı.


Eylemde yapılan açıklamada, “Ankara, Bronz Çağı'ndan başlayarak çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış; Hitit, Frig, Pers, Galat, Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı dönemi geçmişiyle tanınan bir kenttir. 

Cumhuriyet'le birlikte öncü bir modeldir. Ankara'nın özgün kent mimarisini oluşturan binalar yıkılıyor? Bugünlerde Ankara, her yeni güne yeni bir yıkımla, bir mimari değerinin daha yok edilmesiyle başlıyor'' denildi.


Ankara'dan son dönemde tarihi dokuya sahip, Havagazı Fabrikası, Su Süzgeci ve Etibank binası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eski binası, Kumrular İkamet Sitesi, AOÇ İşçi Memur Lokantası yıkılmıştı.


Sözcü


Geri Dön