25 / 04 / 2024

Ankara’daki otellerin doluluk oranları seçim nedeniyle yüzde 25 arttı!

Ankara’daki otellerin doluluk oranları seçim nedeniyle yüzde 25 arttı!

Türkiye 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Aday adayları, işlerini garantilemek için genel merkezlerin olduğu Ankara’ya koşunca turizmciler yoğunluğu karşılama telaşına düştü. Başkent’te doluluk oranları % 25 arttı.




Yerel seçim telaşı sadece başkan adaylarını değil, turizmciyi de heyecanlandırdı. Başta Kızılay, Kavaklıdere ve Ulus olmak üzere Ankara’daki otellerin doluluk oranı yüzde 25’lere varan oranda arttı. Bölgedeki pek çok otel yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, oteller dışında restoran sahipleri ve alışveriş merkezleri de çiçeği burnunda adaylara hizmet yarışına girdi.

 

ANKARA'DA YARIŞ


Ankara’daki otellerin doluluk oranının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade eden Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, “Anadolu’dan gelen ilçe belediye başkan aday adayları, il aday adayları, belediye meclis aday adayları, listeye girmek için Ankara’ya geliyorlar” dedi. 


AVM’LERE DE YARADI


Aydın, şöyle devam etti: “Partileriyle düzenlenen toplantılara katılıp kulis yapıyorlar. Bu da ciddi bir turizm hareketliliği oluşturuyor. Ankara’daki otel dolulukları yerel seçimler nedeniyle yüzde 25’lere varan oranlarda arttı.”  Aydın gelen adayların ayrıca restoran ve AVM’lerde de ciddi bir canlanma sağladığını söyledi.  Ankara  Kavaklıdere’de yer alan toplam 290 odalı Dedeman Ankara, seçim nedeniyle kasım ayını yüzde 85’e yakın doluluk oranıyla kapattı. 


ODALARIN YÜZDE 85’İ DOLDU


Seçim çalışmaları kapsamında gerek belediye başkanları, gerekse parti mensuplarının yoğun ziyaretlerine ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Dedeman Ankara Genel Müdürü Serhan Dora, “Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 70 civarındaydı. Aralık ayında da bu trend devam etti” diye konuştu. 


BAKANLIKLARA YAKIN OTELLERE TALEP YÜKSEK


ANKARA’NIN merkezinde yer alan ve bakanlıklara ve resmi kuruluşlara yakınlığıyla bilinen Sürmeli Ankara Oteli de seçim turlarıyla doluluk oranı yüzde 25 artıran kuruluşlar arasında yer alıyor. Otelin yüzde 60 dolulukla çalıştığını belirten Sürmeli Ankara Oteli’nin Ön Büro Müdürü Ali Güler, seçimlerin büyük etkisi olduğunu kaydetti. Kızılay Meydanı’na yürüme mesafesinde yer alan Eyüpoğlu Hotel de TBMM’ye yakınlığıyla tercih edilen otellerden biri oldu, Doluluk oranını yüzde 70’e çıktı.


İLK TERCİH MEYDANLAR


ANKARA’NIN Kızılay semtinde yer alan Starton Hotel Ankara da seçim yoğunluğu yaşıyor. Elçiliklere, bakanlıklara, fuar alanlarına yakınlığıyla dikkat çeken otel seçim trafiğiyle yüzde 100 dolmuş durumda. Ankara’nın en büyük otelleri arasında yer alan Rixos Grand Ankara, kasım ayını yüzde 78 dolulukla kapattı. Rixos Grand Ankara Genel Müdürü Levent Suyolcuoğlu, otelin şu anda yüzde 70 doluluk oranıyla çalıştığını söyledi.


Akşam


Geri Dön