27 / 04 / 2024

Ankara'daki tarihi havagazı fabrikası mecliste konu oldu!

Ankara'daki tarihi havagazı fabrikası mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehri meclis gündemine taşındı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



Ankara daki tarihi havagazı fabrikası mecliste konu oldu!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehre ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Emir önergesinde "Ankara’nın Maltepe semtindeki tarihi havagazı fabrikasında 27 Şubat 2017 tarihinde yapmış olduğumuz tespite göre; fabrikanın yıkımına Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlanmıştır. Buradaki demir yığınlarının denetimsiz ve kuralsız sökülmesi ile birlikte, toplum sağlığını birinci derecede etkileyecek 350 ton “asbest” etrafa yayılmaktadır." diyerek bu bağlamda 3 soru sordu:


Emir'in soruları

1- Mahkeme kararına karşın, tarihi havagazı fabrikasını hukuksuz bir şekilde sökenler ve halkı adeta zehirleyenler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?


2- Sökülen bu “asbesfli demir yığınları ve molozlar nereye taşınaeak ve nerede muhafaza edilecektir?


3- Toplum sağlığını birinci derecede etkileyen bu olayda, kamu yetkililerinden ‘yıkıma dur diyebilecek’ bir kişi çıkmayacak mıdır?





Geri Dön