26 / 04 / 2024

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..



Ankara daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılmasını talep etti.


Akar önergesinde "Ankara'nın Maltepe semtindeki tarihi havagazı fabrikasındaki 27 Şubat 2017'de yapılan tespitler sonrası fabrikanın yıkımına  Ankara  Büyükşehir Belediyesince başlanmıştır. Yıkımı ile birlikte tartışma konusu olan 350 ton 'asbest'im etrafa yayıldığı iddiaları paniğe neden olmuştur. Kısaca asbest ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı son derece dayanıklı kanserojen bir maddedir. Asbest solunum yoluyla vücuda girdiği zaman hastalıklara yol açmaktadır. İmhası için Kocaeli'de bulunan İzaydaş'a gönderilen bu maddenin taşınmasına ve imhasına ilişkin hangi önlemlerin alındığı konusunda kamuoyunun yeterince bilgilendirilmemesi de endişeleri arttırmaktadır." diyerek bu bağlamda 3 soru sordu.


Akar'ın soruları

1- Yıkımı sırasında endişe yaratan "Asbest"in taşınmasına ilişkin hangi önlemler alınmıştır?

2- Neden bu maddenin Ankara'da değil de yaklaşık 350 kilometre mesafede de bulunan Kocaeli'de imha edilme kararı alınmıştır?

3- Asbestin kanserojen etkisinin giderilmesine ilişkin hangi önlemler alınmıştır?




Geri Dön