27 / 04 / 2024

Ankara'dan İstanbul'a direkt YHT geliyor!

Ankara'dan İstanbul'a direkt YHT geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ayaş Tüneli üzerinden Ankara'dan İstanbul'a direkt bir hat yapılacağını söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir hattının belli bir doluluğa ulaşmasının ardından, atıl durumda olan Ayaş Tüneli üzerinden Ankara'dan İstanbul'a direkt bir hat yapılacağını açıkladı.


Bakan Arslan Ayaş tüneli ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, "Ayaş'ı sürat demiryolu dediğimiz 350 kilometre hıza uygun demiryolu için planlamıştık. Ama orada amacımız şu; Ankara-Eskişehir-Bilecik-İstanbul yeteri kadar yükünü alıp bu hat kaldırmıyor dediğimiz anda, Ankara-İstanbul'u yapacağız" dedi. En kısa ve en doğru güzergahın Ayaş olduğunu söyleyen Arslan, "Eskişehir hattı belli bir doluluğa geldiğinde Ankara-İstanbul yapılacak." dedi. 


"Temelli projesi uzun soluklu"

Keçiören Metrosu ile ilgili de konuşan Bakan Arslan, Keçiören Metrosu'nun Kızılay'a ve Esenboğa Havalimanı'na kadar uzatılmasıyla ilgili çalışmaların Bakanlık çatısı altında devam ettiğini söyledi. Arslan sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Çayyolu Metrosu'nun Temelli'ye uzatılması uzun soluklu bir işlem"


Sabah Ankara 


Geri Dön