19 / 04 / 2024

Ankaralı inşaatçılar uluslararası pazarda destek bekliyor!

Ankaralı inşaatçılar uluslararası pazarda destek bekliyor!

Ankara Genç işadamları Derneği (ANGİAD)'nin Fatma Semiz başkanlığında dernek üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ve yönetimiyle bir araya geldi.



Ankara Genç işadamları Derneği (ANGİAD)'nin Fatma Semiz başkanlığında dernek üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ve yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Semiz; ANGİAD'ın TMB ile yakın diyalogda bulunduğunu, kendi müteahhit üyelerinin sorunlarının çözümünde her zaman iş birliği içerisinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Mithat Yenigün'ün kendisi için bir aile büyüğü olduğunu da vurgulayan Başkan Semiz, "İş hayatını, çalışmalarını ve başarılarını da çok iyi biliyor ve kendisinin Müteahhitler Birliği için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Esasen Sayın Yenigün'ün sosyal ilişkileri ve sivil toplum örgütlerindeki başarıları herkesçe bilinmektedir. Bu başarıların Türkiye Müteahhitler Birliği'ne ve müteahhitlerin sorunlarına en etkili çözümü bulmada ciddi rol oynadığını düşünüyoruz" dedi. TMB Başkanı Yenigün de sektörün yaşadığı sorunlara ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. "Türkiye'den bir firma yurtdışında iş yapıyorsa, hükümet bu firmanın arkasında olmalıdır" diyen Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü: 


SİYASETİN ETKİSİ ÇOK FAZLA 

"Devletimiz başka bir ülkede ne kadar rağbet görüyorsa biz de o kadar iyi iş yapıyoruz. Siyasetin bu alanda etkisi çok büyük. Ayrıca müşavirler pazara girebilirse arkasından malzemecimiz, müteahhidimiz, işletmecimiz de girer ve böylece güçleniriz. Bu konuda müşavirlere görevler verilmeli." ANGİAD Başkanı Semiz'in, "Türkiye'de inşaat odaklı büyüme dönemi kapanıyor" şeklindeki sözlerine ise Yenigün şu karşılığı verdi: 


KONUT ÇOK, SATIŞ YOK 

"Son bir yıldır inşaat deyince akla konut geliyor. Hala yapılan onlarca konut ve yapılması planlanan konutlar var. Ancak ekonomimiz bozulunca satışlar olmuyor ve bu da piyasanın etkilenmesine neden oluyor. İnşaat sektörü ne kadar büyürse ekonomimiz de o kadar büyür. Bunun için Türk ekonomisinin inşaata ihtiyacı var. Yatırım için ise istikrar olması lazım. Devletin STK'ların ve özel sektörün birbirine güvenmesi gerekir. Yurtdışı pazarında iş yapan tüm Türkiye firmaları kendi aralarındaki rekabeti bırakıp dışarı açılırlarsa kazanacakları para o kadar artacaktır. Bu şekilde firmalarımız hem kendi içinde hem de diğer ülke firmalarıyla yarış halinde oluyor bu da kazancımızı azaltıyor." Başkan Yenigün ayrıca Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair hükümete bir tasarı teklif ettiklerini de söyleyerek, "Ancak seçim arifesinde olduğumuz için sonuç alamadık. Seçimlerden sonra tasarıyı yeni hükümete göndereceğiz" dedi. 


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön