25 / 04 / 2024

Ankaralı işadamlarından Kırıkkale çıkarması!

Ankaralı işadamlarından Kırıkkale çıkarması!

ASİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisiyle Kırıkkale'ye adeta çıkarma yapan ASİAD Başkanı Barış Aydın, ASO Başkanı ve Kırıkkale Valisi'ni ziyaret etti...




ASİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisiyle Kırıkkale'ye adeta çıkarma yapan ASİAD Başkanı Barış Aydın.  Ankara  Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret ederek, Kırıkkale İçin yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu. 


Ankara'nın artık doğu ve batıya doğru çok hızlı büyüdüğünü, bu büyümenin Kırıkkale'ye de kazandırdığını ifade eden Barış Aydın. "Kırıkkale sadece 72 kilometre doğumuzda bulunan kardeş ilimiz. Ankara'da ki büyüme dolayısıyla Kırıkkale'yi de etkiliyor. Biz 40'a yakın sektörü temsil eden güçlü bir STK olarak 1 güçleri birleştirme, bölge kalkınması için somut adımlar atmak istiyoruz" dedi. 

Barış Aydın, her iki il arasındaki coğrafi birleşmenin Ankaralı sanayici ve işadamları tarafından iyi okunması gerektiğini kaydederek. "Anadolu'ya yatırım yaparak, geleceğin yeni Türkiye'sine katkıda bulunmak isteyen tüm sanayici ve işadamlarının Kırıkkale'yi keşfetmesi gerekiyor. Özellikle sanayi, demir çelik, inşaat ve hizmet sektöründe ortak yapabileceğimiz çok is bulunuyor. 

Hızlı tren ile iki il arasında ulaşımın 20 dakikaya kadar düşecek olması, yeni ulaştırma yatırımları, bu alanda acele edenin kazanacağını gösteriyor" diye konuştu. 



Milli Gazete


Geri Dön