25 / 04 / 2024

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Ankara’da un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerin fiyatlarının artmasından ötürü ekmek fiyatlarına zam yapılması kararı alındı. Alınan karar ile 4 lira olan 200 gramlık ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 5 TL oldu.



Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu, bugün toplanarak ekmek fiyatlarını değerlendirdi. Toplantıya,  Ankara  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar başkanlık etti. Artan girdi maliyetleri dikkate alınarak 200 gram ekmeğin 5 Türk Lirası'ndan satılması talebiyle verilen tarife teklifi, komisyonda oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni fiyat tarifesi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasından sonra sonuca bağlanacak.

EKMEĞE ENERJİ ZAMMI YAPILDI!

Toplantıda, ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerdeki artışlar sebebiyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı konuları görüşüldü ve gramajı (200 gram) değiştirmeden ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda ortak bir karara varıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön